Vilnių ankstyvą rytą žadino žaibai ir liūtis

Šlapias ketvirtadienio rytas Vilniuje. Tuo galėjo įsitikinti apie 6 val. ryto į darbą keliavę sostinės gyventojai. Ankstyvą rytą prasidėjusi liūtis, lydima žaibų, užtvindė gatves, kai kur buvo sunku pravažiuoti automobiliams, iš šulinių veržėsi vanduo, susiformavo fontanai.

Ketvirtadienio rytą liūtis apsėmė Vilniaus gatves.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ketvirtadienio rytą liūtis apsėmė Vilniaus gatves.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-08-22 07:14, atnaujinta 2018-03-01 19:49

Ankstyvą rytą į darbą skubėjęs lrytas.lt skaitytojas Aurimas nusprendė į darbą važiuoti Apkasų gatve, tačiau vos pasukęs į ją kaip mat apsigalvojo, gatvėje telkšojo balos, buvo sunku pravažiuoti. Ne geresnė situacija jo laukė ir Kalvarijų gatvėje. Pasukus į miesto centrą, ties Operos ir baleto teatru, gatvė tiesiog buvo paskendusi, laimei, jam pavyko pravažiuoti.

Gali lyti ir dieną

Ketvirtadienį vietomis daugiausia rytinėje valstybės dalyje, numatomi trumpi lietūs, kai kur gali pagrūmoti ir perkūnija.

Ciklonas nuo Lietuvos smarkiai nutolti neketina. Naktį rytiniuose rajonuose palis, dieną trumpas lietus tikėtinas tik vietomis. Pūs šiaurinių krypčių 4–9 m/sek. vėjas.

Penktadienio naktį oras atvės iki 9–14 laipsnių, šiltesniais orais išsiskirs pajūrio ruožas, kur prognozuojama iki 16 laipsnių šilumos. Rytoj dieną bus tarp 18 ir 23 laipsnių šilumos.

Šeštadienį žymesnio lietaus nenumatoma, tad jei ir palis – visai negausiai. Temperatūra bus vienu kitu laipsniu žemesnė: naktį 8–13, Kuršių nerijoje iki 16 laipsnių, dieną 17–22 laipsniai šilumos. Vėjas šiek tiek silps, pūs iš šiaurės, šiaurės rytų.

Jei užfiksavote rytinę liūtį ir žaibus siųskite mums nuotraukas news@lrytas.lt arba bendraukime@lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.