Lašišų ištroškusius brakonierius gaudys ne tik aplinkosaugininkai

Prasidėjus kasmetei lašišinių

Nuo šiol bet kuris asmuo, transportuojantis lašišinę žuvį, privalės pateikti dokumentą, rodantį, kokiu būdu buvo gauta toji žuvis.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Nuo šiol bet kuris asmuo, transportuojantis lašišinę žuvį, privalės pateikti dokumentą, rodantį, kokiu būdu buvo gauta toji žuvis.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 4, 2013, 12:55 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 1:56 PM

Rugsėjo 2-ąją prasidėjusi aplinkosauginė akcija „Lašiša 2013“ tęsis iki lapkričio 20 dienos. Aplinkosaugininkai budės Baltijos jūros priekrantėje, ties Kuršių mariomis, Nemuno deltos regione ir šalia Nemuno, Dubysos, Neries, Žeimenos, Šventosios, Siesarties, Vilnelės upių bei jų intakų, taip pat keliuose ir privažiavimuose šalia šių vandens telkinių.

Trečiadienį Aplinkos apsaugos ministerijoje surengtoje spaudos konferencijoje Aplinkos apsaugos agentūros Gyvūnijos naudojimo kontrolės skyriaus vedėjas Kęstutis Motiekaitis pranešė, kad šiemet brakonierius gaudančių aplinkosaugininkų jėgas stiprins ir kiti statutiniai pareigūnai.

„Akcijos dalyviai - tai pirmiausiai mūsų regionų aplinkosaugos departamentai, neetatiniai aplinkos apsaugos inspektoriai, taip pat policijos tarnybos, krašto apsaugos padaliniai, Nemuno deltos regioninis parkas“, - brakonierius gaudysiančias tarnybas vardijo K.Motiekaitis.

Aplinkos viceministras Linas Jonauskas tuo tarpu pažymėjo, kad žvejybos kontrolė šiais metais bus intensyvesnė nei bet kada anksčiau.

„Kova su brakonieriais tęsiasi ir palengvindami aplinkosaugos inspektorių darbą šiemet priėmėme keletą naujovių, ypač svarbių žvejams mėgėjams“, - sakė L.Jonauskas.

Norintieji legaliai žvejoti lašišines žuvis, pasak viceministro, privalės įsigyti žvejo mėgėjo kortelę, kainuojančią 10 litų dienai. Jos turėtojas vienos žvejybos metu galės sugauti vieną žuvį. Pasisekus sugauti laimikį, žvejys per 5 minutes turės pažymėti žuvies sugavimo faktą nuplėšdamas pažymėtą kortelės dalį. Nuo šių metų Lietuvoje žvejoti galės ir užsienio šalių piliečiai, kuriems galios ta pati tvarka.

„Gandas apie dideles Lietuvos lašišas yra pasiekęs Latviją, Lenkija, Rusiją, Baltarusiją, todėl laukiame nemažo žvejų srauto“ ,- prognozavo L.Jonauskas.

Aplinkos viceministras pažymėjo ir tai, kad nuo šiol bet kuris asmuo, transportuojantis lašišinę žuvį, privalės pateikti dokumentą, rodantį, kokiu būdu buvo gauta toji žuvis. Kadangi prekyba mėgėjiškai sugautomis lašišinėmis žuvimis yra uždrausta, nebus galima pasiteisinti, kad ją pardavė ar padovanojo kaimynas žvejas. Lašišą ar šlakį įsigijęs žmogus privalės pateikti parduotuvės čekį, o žvejas - nuplėštą žvejo kortelę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.