Pievagrybiams Aukštadvario gatvės asfaltas - menka kliūtis

Kai gausybė grybautojų ieškodami grybų naršo miškus, Aukštadvario

Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Petkūnas

2013-09-27 20:23, atnaujinta 2018-02-21 17:17

Pievagrybiai dygsta važiuojamosios kelio dalies sandūroje su šaligatviu. Neįprastoje vietoje dygstančių grybų Aukštadvario gyventojai nerenka ir nevalgo, tačiau pasigrožėti tokia gamtos išdaiga sustoja dažnas praeivis.

Kai kurie smalsuoliai gatvėje pastebėtus grybus išrauna, norėdami įsitikinti, kad tai ne vaikų pokštas ir nustemba supratę, su kokia jėga jie veržiasi į viršų, net ardydami tvirtą asfalto sluoksnį.

Vilniaus universiteto Gamtos mokslų fakulteto Botanikos ir genetikos katedros profesorius, mikologas Ernestas Kutorga sakė, kad tai – retas atvejis. Jo nuomone, pievagrybiai mėgsta tokią augimvietę, nes, matyt, toje vietoje yra daug jų augimui reikalingų medžiagų.

Šalia gatvės gyvenantis pensininkas Audrius Impulevičius nesistebi, kad šioje vietoje auga pievagrybiai, nes ir jo sodybos teritorijoje, esančioje už kelių metrų nuo kelio, dygsta grybai.

Sodybos šeimininkas mėgsta grybauti ir grybų atliekas išmeta prie kieme augančio ąžuolo ir beržo, todėl ten dygsta ūmedės, lepšiai, kelmučiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.