Kuršių nerijoje bus kertamos senos pušys

Kuršių nerijoje bus kertamos senos

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-10-21 13:17, atnaujinta 2018-02-20 23:55

Dešimčiai metų parengtame miškotvarkos projekte numatoma iškirsti išdžiūvusius senus medžius, keliančius gaisro pavojų, taip pat bus siekiama atverti miškais apaugusias vietas.

„Panašios apimties darbai nėra daryti ištisus dešimtmečius - anksčiau buvo tik sodinama ir vengiama ką nors iškirsti. Tačiau prieš šimtmetį sodintos kalnapušės jau baigė savo biologinio amžiaus ciklą, jos yra pasenusios, peraugusios, nudžiūvusios. Milžiniški gaisrai tai viena pasekmių, nes sausi seni kalnapušių miškai tampa sauso parako statine“, - teigia aplinkos viceministras Linas Jonauskas.

Bus šviesinami nerijos ragai, dabar apaugę miškais. Planuojama Bulvikio, Pervalkos, Preilos raguose atkurti smėlynų bendrijas: čia bus kertami medžiai, šalinami krituoliai, išvalomas pomiškis. Valymo darbai taip pat vyks užžėlusiose kopų papėdėse ir pamario palvėse, pilkosiose kopose.

Visi miškininkystės darbai vyks pamažu, etapais ir nuolat atidžiai stebint, kokį poveikį jie daro kraštovaizdžiui, kaip jis kinta. Jau po penkerių metų miškotvarkos projektas ir planai gali būti peržiūrimi, teigiama ministerijos pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.