Planuojama didinti baudas už nelegalų miško kirtimą

Planuojama padidinti baudas už

Per pastarąjį dešimtmetį šalies miškuose neteisėtų kirtimų atvejų sumažėjo daugiau kaip penkis kartus.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Per pastarąjį dešimtmetį šalies miškuose neteisėtų kirtimų atvejų sumažėjo daugiau kaip penkis kartus.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 5, 2013, 2:38 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:22 PM

Taip pat planuojama numatyti privalomą dokumentaciją net ir mažam vežamam medienos kiekiui. Turėtų didėti ne tik baudos už neteisėtus kirtimus, bet ir neteisėtais kirtimais aplinkai padarytos žalos atlyginimo įkainiai.

Parengti atitinkamus teisės aktų pakeitimus atsakingiems Aplinkos ministerijos padaliniams pavedė aplinkos ministras Valentinas Mazuronis.

Ministerija antradienį informavo, kad pataisas ministras nurodė parengti per savaitę.

Aplinkos ministerijos Valstybinės miškų tarnybos duomenimis, per pastarąjį dešimtmetį šalies miškuose neteisėtų kirtimų atvejų sumažėjo daugiau kaip penkis kartus. 2003 metais jų nustatyta 1751, 2012 metais – 319. Mažėja ir neteisėtai iškirstos medienos kiekiai. Per dešimtmetį jie sumažėjo daugiau kaip šešis kartus: 2003 metais buvo iškirsta 43,3 tūkst. kubinių metrų, o 2012 metais – 6,4 tūkst. kubinių metrų.

„Tačiau vis dar pasitaikantys kad ir pavieniai, bet grubūs pažeidimai verčia imtis griežtesnių priemonių“, - sakoma ministerijos pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.