Šeštadienis Vilniuje prasidėjo su snaigėmis

Šeštadienio rytą, dar neprašvitus, Vilniuje krito snaigės. Nors sniego sluoksnis buvo plonas ir greitai tirpo, tačiau gamta jau parodė, kad žiema nepamiršo Lietuvos. Lauko termometras rodė nulį, o už lango daugiabučių kiemuose baltavo apsnigti kaimynų automobiliai. Dėl šlapdribos eismo sąlygos keliuose tapo sudėtingesnės.

Oras Vilniuje šeštadienio rytą nebuvo malonus.<br>D.Pipo nuotr.
Oras Vilniuje šeštadienio rytą nebuvo malonus.<br>D.Pipo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 16, 2013, 7:20 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 8:25 AM

Anot sinoptikų, aukšto atmosferos slėgio sritis ir toliau nutįsusi nuo Atlanto vandenyno per vakarinius žemyno regionus, Vidurio Europą iki pat Juodosios jūros pakrančių. Kur kas daugiau veiksmo – Viduržemio jūros regione. Ten vienas po kito formuojasi nedideli ciklonai – jie neretai užklysta į Italiją, Balkanų šalis.

Labai aktyvūs cikloniniai procesai vyksta Europos šiaurėje. Žemo atmosferos slėgio sūkuriui kelią pastojo Norvegija, todėl vietos sinoptikai savo šaliai buvo paskelbę itin pavojingą sinoptinę situaciją – labai stiprius vėjus, kurių padarytus nuostolius, matyt, teks skaičiuoti jau šiandien.

Berlyno meteorologijos institutas minėtam Atlanto ciklonui suteikė „Nikolauso” vardą. Būtent jo pietinėje dalyje atsidūrė ir Lietuva. Nors tokių stiprių vėjų kaip Skandinavijoje nenumatoma, Lietuvoje bus gana vėjuota. Visoje šalyje pūs stiprokas pietvakarių, vakarų vėjas, jo gūsiai vietomis, daugiausia vakariniuose rajonuose, įsibėgės iki 15–20 m/sek.

Numatomi krituliai, daugiausia lietus, kuris didesnėje šalies dalyje bus silpnas. Atrodo, daugiau palis rytinėje valstybės pusėje.

Nors dangų temdys tiršti debesys, iš kurių verta tikėtis kritulių, šalta nebus. Gūsingas vėjas suteiks žvarbumo, bet oro temperatūra pakils iki 5–8 laipsnių šilumos, o vakariniuose rajonuose bei prie Baltijos jūros oras šils iki 7–10 laipsnių.

Sekmadienį vėjas jau bus ramesnis, tebepūs iš pietvakarių, vakarų 7–12 m/sek. greičiu, vietomis gūsiai dar sieks 15–18 m/sek. Daugelyje rajonų prognozuojamas trumpas, daugiausia negausus lietus.

Artimiausią naktį temperatūra beveik nesikeis, išliks panaši kaip ir šiandien dieną. Be to, didesnių pokyčių neturėtume sulaukti ir sekmadienio dieną – termometrai rodys 5–10 laipsnius šilumos.

Pirmadienį vėl stiprės aukšto slėgio sritis, tad jei ir bus kritulių – visai nedaug.

Naktį ir rytą kai kur formuosis rūkas, nurims vėjas, temperatūra svyruos nuo 3 laipsnių šilumos iki 2 šalčio, prie jūros kiek šilčiau. Dieną numatomi 3–8 laipsniai, sustiprės pietinių krypčių vėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.