Stintų laimikis kol kas galėtų nudžiuginti tik uostamiesčio katinus

Žuvies mėgėjams liūdnokos

Ar per šias Kūčias nepritrūksime lietuviškų stintų, žvejys neprognozavo.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Ar per šias Kūčias nepritrūksime lietuviškų stintų, žvejys neprognozavo.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 12, 2013, 11:27 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 8:58 PM

Iš pusantro kilometro tinklų, kuriuos laikome 12-16 val., ištraukiam 5-7 kilogramus, daugiausiai 10 kilogramų, stintų“, - naujienų agentūrai ELTA sakė priekrantės žvejys Taurūnas Areškevičius. Jo teigimu, per aštuoniolika jo darbo metų taip dar nebuvo.

Žvejo įsitikinimu, šalčiamėgių plėšrūnių dar nėra dėl oro sąlygų. Antras dalykas - buvo stiprus vėjas, uraganas, ir šilto vandens iš Golfo srovės prinešė. Vien dėl to jų gali nebūti“, - sakė T. Areškevičius.

Pasak žvejo, ankstesniais metais tokiu metu jau būdavo pagaunama ir po 100-200 kilogramų stintų, o žuvingu laikotarpiu, prieš Naujuosius metus, - ir iki 400 kilogramų šių žuvelių.

Ar per šias Kūčias nepritrūksime lietuviškų stintų, žvejys neprognozavo. „Nieko negaliu prognozuoti, nes 18 metų užsiimu tokia veikla, ir pirmi metai - tokie. Lauksim, žuvis yra neprognozuojama. Atrodo, jų nėra, o kitą dieną, kai užeina, tai jų perteklius būna. Žvejyba - toks dalykas“, - sakė T.Areškevičius.

Daug T.Areškevičiaus kolegų už europinę paramą iš verslo pasitraukė. Šiuo metu yra likusios 44 priekrantės įmonės, iš jų 25 dar realiai dirba, o kitos - popierinės“, - sakė žvejys.

Jis aiškino, kad žvejyba - didelių investicijų reikalaujantis verslas. Tinklai ir kuras kainuoja, kai darbuotojus priimi į darbą, sumoki „Sodros“ mokesčius, kai viską sudedi, jeigu kas nors truputį ne taip,- išeini į bankrotą“, - kalbėjo T.Areškevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.