Pamaryje netikėtas potvynis semia kelius

Pamario upėse netikėtai pakilo vandens lygis, apsemta nemažai kelių. Netoli Šilutės, Kūlynų kaime, ir asfaltuotu keliu, ir žvyrkeliais lengvieji automobiliai jau nebegali važiuoti.

Daugiau nuotraukų (1)

Stasys Bielskis

Dec 14, 2013, 2:27 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 8:09 PM

Taip atsitiko todėl, kad Leitės upėje vandens lygis per pastarąją parą pakilo 8 cm ir stichinę ribą jau viršijo 3 cm.

Minijos upėje vandens lygis ties Lankupių kaimu per parą pakilo 35 cm, o Kretingos rajone - dvigubai daugiau, net 69 cm.

Šilutės rajono savivaldybės Civilinės, priešgaisrinės ir gyventojų saugos skyriaus vedėjas Romualdas Renčeliauskas portalui lrytas.lt sakė, kad upės ėmė lietis iš krantų staiga ištirpus sniegui.

Pamaryje apsemti ir neišvažiuojami devyni kelių ruožai, iš viso 5,5 km. Ant kelio Juknaičiai-Sausgalviai-Tatamiškiai yra net 35 cm vandens, ant kitų kelių - 25-30 cm.

Šyšos upėje pakilęs vanduo prasiveržė virš polderio pylimo, apsėmė kelią ir žmonės liko atskirti nuo pasaulio. Išvažiuoti iš kaimo galima tik visureigiais, sunkvežimiais ar traktoriais.

Gelbėtojai yra pasirengę bet kuriuo momentu padėti gyventojams. Praėjusią žiemą Šilutės priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai bendrovė „Orlen Lietuva“ padovanojo amfibiją.

Jeigu vandens lygis Nemune pakiltų dar 27 cm, būtų pradėtas semti ir Šilutės-Rusnės kelias.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.