Panevėžio nardymo mėgėjus apstulbino radiniai Nevėžyje

Mažiausiai 7 prekybos centro „Maxima“ vežimėliai, kelių dviračių rėmai ir net senutėlis motociklas – tai tik dalis radinių, kuriuos Panevėžio centre tekančioje Nevėžio upėje savaitgalį aptiko povandeninę žūklę mėgstantys keli panevėžiečiai. Gausybė upės dugne rastų šiukšlių pakeitė nardymo mėgėjų, nusprendusių išvalyti apie 1 km Nevėžio atkarpą, planus – jie tespėjo šlamštą išrinkti tik 150 metrų ruože.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

2013-12-17 08:53, atnaujinta 2018-02-19 19:17

Vienas šios akcijos sumanytojų, 21 metų panevėžietis studentas Mantas Normantas lrytas.lt sakė, kad nors šiek tiek apvalyti Nevėžį atvažiavo penki povandeninės žūklės entuziastai. „Norėjome parodyti, kad ne tik imame iš gamtos, bet ir kažką jai duodame“, – sakė jau 7 metus nardantis jaunuolis.

Pasinaudoję, kad upės vanduo atšalus orams pasidarė skaidresnis, nardytojai šeštadienį prieš vidurdienį panėrė į Nevėžį netoli Smėlynės gatvės tilto.

Vyrus apstulbino po vandeniu pamatytas vaizdas – ten mėtėsi daugybė visokiausių šiukšlių. „Įvairios padangos, kelių dviračių rėmai, senas motociklas, kuris keliant į krantą vos ne gabalais ėmė byrėti“, – vardino keisčiausius radinius M.Normantas.

„Aš pats radau dušo galvutę, seną taksofono aparatą, į kurį reikėdavo mesti monetas“, – pasakojo studentas.

Kadangi visai netoli nuo šios vietos – prekybos centras „Maxima“, upėje nardytojai aptiko ne vieną šios parduotuvės prekių vežimėlį. „Penkis ištraukėme, dar mažiausiai du palikome, nes buvo pernelyg stipriai dumble įstrigę“, – pasakojo vaikinas. Dėl tos pačios priežasties jiems nepavyko iškelti ir dugne aptiktos didelės traktoriaus padangos.

M.Normanto teigimu, jei ne specialus tvirtas nardytojų apavas, iš upės jie būtų išlipę supjaustytomis kojomis – po vandeniu buvo daugybė sveikų ir sudužusių stiklinių butelių, stiklainių, netgi – elektros lempučių.

Atsisakę sumanymo išvalyti maždaug kilometro ilgio upės atkarpą, nardytojai džiaugiasi, kad bent 150 metrai Nevėžio tapo švaresni. Pamatę, kad vyrai traukia iš upės šlamštą, prie jų prisidėjo ir pakrantėje žvejoję žvejai – metę meškeres, jie ėmė rinkti palei upę primėtytas šiukšles.

Per kelias valandas iš upės ištrauktas „turtas“ vos tilpo į pačią didžiausią automobilinę priekabą, kokią nardytojams pavyko išsinuomoti.

Pasak M.Normanto, tai jau ne pirmas atvejis, kai panevėžiečiai nardymo mėgėjai valo vandens telkinius. Anksčiau jie yra valę Nevėžį prie „Ekrano“ užtvankos, Senvagę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.