Kovoti su brakonieriais padės policijos pareigūnai

Kovoti su brakonieriais padės policijos pareigūnai. Tai numatyta aplinkos ministro Valentino Mazuronio ir policijos generalinio komisaro Sauliaus Skvernelio pasirašytoje sutartyje dėl bendradarbiavimo sprendžiant darbuotojų veiklos ir jų kvalifikacijos tobulinimo klausimus.

Kovoti su brakonieriais padės policijos pareigūnai.<br>V.Balkūno nuotr.
Kovoti su brakonieriais padės policijos pareigūnai.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-12-30 14:27, atnaujinta 2018-02-19 16:03

Abi šalys susitarė teikti abipusę pagalbą organizuojant darbuotojų kvalifikacijos tobulinimą ir apmokant darbuotojus, kaip tinkamai veikti situacijose, kuriose naudojama fizinė prievarta, specialiosios priemonės, šaunamasis ginklas ir kitos tarnybinėms funkcijoms naudojamos priemonės. Tai padės didinti aplinkos apsaugos pareigūnų kvalifikaciją, tobulinti įgūdžius, profesionaliau atlikti savo darbą ir užtikrins geresnę gamtos apsaugą, rašoma Aplinkos ministerijos pranešime.

„Su brakonieriais aktyviai kovojantys aplinkos apsaugos pareigūnai neretai patenka į situacijas, kur būtina panaudoti specialiąsias priemones. Tokios situacijos – policijos pareigūnų kasdienybė, todėl jų patarimai ir patirtis yra labai naudingi ir padės gerinti aplinkos apsaugą“, – sako aplinkos ministras V.Mazuronis.

Policijos vadovas S.Skvernelis išreiškė viltį, kad ši sutartis nebus „popierinė“.

„Turime būti gamtos puoselėtojai ir sergėtojai, todėl tikiuosi, kad ši sutartis veiks efektyviai ir bus veiksminga bei naudinga abiem pusėms“, – sako S.Skvernelis.

Sutartyje numatyta, kad, esant poreikiui, bus rengiami bendri seminarai, pasitarimai, kiti renginiai. Šalys taip pat įsipareigojo, esant galimybei, suteikti patalpas ir kitas priemones apmokymams, seminarams, pratyboms ir pasitarimams, dalytis patirtimi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.