Naujuosius Panevėžyje pasitinka namo kieme žydintis rožių krūmas

Gruodžio 30-osios popietė Panevėžyje. Nors tuoj prasidės antrasis kalendorinės žiemos mėnuo, atrodo, kad kai kuriems augalams tai – nė motais. Ramygalos gatvės daugiabučio kieme praeivius stebina rausvus žiedelius išskleidęs lauke augantis rožių krūmas. Ant krūmo matyti ir daugiau dar neišsiskleidusių pumpurų. Jei sinoptikų prognozės nepasikeis, tikriausiai ir jiems dar lemta sužydėti.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

2013-12-30 19:15, atnaujinta 2018-02-19 15:58

Prieš mėnesį sulaukę pirmojo, greitai ištirpusio sniego, Panevėžio apylinkių gyventojai daugiau žiemiškų orų kol kas nesulaukė. Panevėžiečiai juokauja – jei bandytume nustatyti, koks metų laikas pagal augalus, tikrai suklystume.

Suklaidinti neįprastai šiltų orų, vieni augalai dar nuo rudens tebevegetuoja, kiti atvirkščiai, jau prabudo tarsi žiema būtų pasibaigusi. Prie panevėžiečių namų galima aptikti pražydusių snieguolių, žibuoklių ar raktažolių, didžiuliais „kačiukais“ pasipuošė karklai.

O štai prie Ramygalos gatvės penkiaaukščio šiomis dienomis galima pasigrožėti lauke augančios rožės žiedais. Atrodo, kad smulkiažiedę rožę prieš žiemą nugenėti susiruošusiam žmogui nekilo ranka nukirpti kelių šakelių, ant kurių dar buvo sukrauta pumpurų. Rožės krūmas už tai atsidėkojo – pražydo. Keli žiedeliai jau plačiai išsiskleidę, kiti pumpurai dar laukia savo eilės.

Jei nepasikeis orų prognozės, ir šie pumpurai dar turi šansą išsiskleisti. Prognozuojama, kad artimiausiomis paromis Panevėžyje laikysis 2-3 laipsnių šiluma, tik antradienio ir trečiadienio naktimis gali atvėsti iki -1 laipsnio šalčio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.