Išsiilgę šaltos žiemos pramogų kauniečiai plūsta į čiuožyklas

Kauniečiai laisvalaikį leidžia miesto čiuožyklose. Pramogauti ant ledo į Kauną atvyksta ir kitų miestų gyventojai. Visi tvirtina, kad yra pasiilgę tikro sniego ir šalčio, tačiau gamta tarsi šaiposi, todėl linksmintis tenka ne po atviru dangumi, o arenose.

V.Stogevičius su žmona Laisvyda, dukra Migle ir sūnumi Gyčiu pačiuožinėti atvyko iš Kėdainių.<br>M.Patašiaus nuotr.
V.Stogevičius su žmona Laisvyda, dukra Migle ir sūnumi Gyčiu pačiuožinėti atvyko iš Kėdainių.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Jan 4, 2014, 4:05 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 11:04 PM

Kaune veikia dvi čiuožyklos. Žaliakalnyje esančioje Ledo arenoje galima apsilankyti savaitgaliais. Pramogų ir prekybos centro „Akropolis“ čiuožykla atvira visomis savaitės dienomis, rašo „Lietuvos rytas".

Vieni pramogautojai renkasi senesnę čiuožyklą, nes jai jaučia sentimentus arba vengia pašalinių stebėtojų. Kiti veržiasi ant moderniai įrengto ledo.

Arenų darbuotojai sako, kad žiemomis lankytojų nestinga, ir mieste čiuožyklų galėtų veikti dar daugiau.

Lankytojų amžius – įvairus

Artėjant čiuožimo seansui prie „Akropolio“ ledo nusidriekia ilga eilė. Vos atsidaro vartai, pulkai mažų vaikų su tėvais, jaunuolių ir net solidaus amžiaus žmonių užplūsta drabužinę.

Atrodo, kad pramogų ištroškę jaunieji čiuožėjai skubėdami apsiauti pačiūžas nušluos nuo kelio bet kokias kliūtis.

Vyresnieji, duodami kelią vaikams ir paaugliams, apavą keičiasi atsisėdę ant atokiau stovinčių suolų.

Po keliolikos minučių šurmulio ir sumaišties drabužinė staiga ištuštėja. Pramogautojai jau siaučia čiuožykloje.

Nemokantys čiuožti vaikai tai bando daryti įsitvėrę į specialius pingvinus. Kiti savo įgūdžius tobulina vis pasiramstydami į čiuožyklos bortus. Tačiau dauguma pramogautojų demonstruoja kone profesionalius įgūdžius.

Svajojo išbandyti pačiūžas

Tarp pramogautojų sutikti studentai Sandra Petraitytė ir Saulius Bataitis prisipažino, kad čiuožykloje vyksta jų pasimatymas.

„Čiuožiu nuo vaikystės. To dabar mokau ir draugą. Šią žiemą specialiai nusipirkome pačiūžas. Tikėjomės, kad pramogauti galėsime lauke. Tačiau žiema tarsi šaiposi iš mūsų. Todėl atėjome į čiuožyklą po stogu“, – pasakojo S.Petraitytė.

Jos draugas prisipažino, kad prieš žengdamas ant ledo nesijaučia labai pasitikintis savimi, kaip derėtų vyrui.

„Tikiuosi, draugė padės ne tik morališkai, bet ir fiziškai“, – šypsojosi pradedantysis čiuožėjas.

Šeima atvyko iš Kėdainių

Laisvalaikį ant ledo leidžia ne tik kauniečiai. Virgis Stogevičius su žmona Laisvyda, dukterimi Migle ir sūnumi Gyčiu į Kauną atvyko iš Kėdainių.

„Pas mus čiuožyklos nėra. Tačiau lėkti ant pačiūžų patinka visai šeimai. Todėl radę laisvo laiko atvykome papramogauti“, – kalbėjo ugniagesys gelbėtojas.

Vyras sakė, kad labiau patiktų laisvalaikį leisti gamtoje, kaip vaikystėje ant užšalusio tvenkinio. Tačiau šią žiemą tenka ieškoti dirbtinio ledo.

„Čiuožimas ne tik padeda palaikyti gerą fizinę formą. Visai šeimai drauge pramogauti pavyksta retai. Todėl laisvalaikis ant ledo yra viena mūsų šeimos tradicijų, suvienijanti tėvus ir vaikus“, – pasakojo svečias iš Kėdainių.

Apšiurusi aplinka nebaido

Kiek kitokia atmosfera vyrauja senoje Kauno ledo arenoje.

2007 metais ji tapo žiemos sporto mokyklos „Baltų ainiai“ treniruočių baze.

Darbo dienomis joje treniruojasi ledo ritulininkai, dailiojo čiuožimo atstovai.

Todėl pramogauti čia visi norintys kauniečiai gali tik savaitgaliais. Įvairaus amžiaus čiuožėjai seanso pradžios laukia arenos koridoriuje. Vėliau, batus pakeitę pačiūžomis, kantriai stovi prie bilietų kasos ir pagaliau veržiasi ant ledo.

Čiuožyklos interjeras atrodo liūdnokai. Tačiau čiuožėjų tai neatbaido, nes, kaip teigė pramogautojai, paties ledo kokybė nenusileidžia moderniai arenai.

Vengia pašalinių stebėtojų

Linksmai ant ledo laiką leidusios moksleivės Kornelija Sudokerstytė ir Gabija Mašanauskaitė sakė, kad į čiuožyklą atėjo po daugybės metų pertraukos.

„Kodėl čiuožinėti panorome dabar? Nes lauke nėra nei sniego, nei ledo. O žiema be jai tinkančių pramogų tarsi ir ne žiema“, – sakė merginos.

Ant pačiūžų tvirtai stovinti kaunietė siuvėja Danguolė Vaitiekūnienė apgailestavo, kad čiuožyklos aplinka apšiurusi.

„Tačiau čia, kitaip nei kitoje Kauno čiuožykloje, gali kaip reikiant išsikrauti. Elgtis kaip nori netrukdo pašaliniai stebėtojai, spoksantys į tave pro stiklą“, – teigė moteris.

Žaliakalnyje gyvenantis senjoras Vincentas sakė, kad į Ledo areną ateina dėl to, jog pensininkams už pramogą mokėti nereikia.

„Į čiuožyklą po kelių dešimtmečių pertraukos mane atsivedė anūkė. Man jau 75 metai. Iš pradžių baiminausi traumų. Tačiau įgūdžius čiuožti po kelių seansų prisiminiau. Šaunu, kad galiu pramogauti su jaunimu, prisiminti laikus, kai būdavo šaltos žiemos ir čiuožti galėdavome lauke ant kieme išlieto ir sustingusio vandens“, – sakė senjoras.

Galėtų būti daugiau?

Laimutė Kriauzienė

Kauno žiemos sporto mokyklos „Baltų ainiai“ vadovė

„Kauniečiai čiuožyklas užplūsta žiemos mėnesiais. Matyt, žmonės iš įpročio žiemą dažniau ieško šiam metų laikui būdingų pramogų.

Daugelis klausia, ar atsiradus „Akropolio“ ledui mūsų čiuožykla vis dar populiari. Taip, žmonės lanko ir nuo seno pamėgtą Ledo areną.

Neseniai lankiausi Suomijoje. Šios šalies sostinėje Helsinkyje gyvena beveik 600 tūkstančių žmonių. Veikia 100 čiuožyklų.

Todėl manau, kad ir Kaune reikėtų dar bent trijų dirbtinio ledo arenų.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.