Bauda – už rastą negyvą stirną

Šeštokų miestelio (Lazdijų r.) gyventojas pakelėje rado partrenktą stirną ir parsivežė namo. Tačiau pradėjęs ją mėsinėti sulaukė aplinkosaugininkų, rašo „Lietuvos rytas“.

Rastą netgi ir negyvą gyvūną gali pasiimti tik medžioklės būrelis, kuriam toje teritorijoje priklauso medžioklės plotai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Rastą netgi ir negyvą gyvūną gali pasiimti tik medžioklės būrelis, kuriam toje teritorijoje priklauso medžioklės plotai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

Feb 14, 2014, 7:26 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 8:29 AM

Šeštokų kaimo gyventojas Vytautas K. skaudžiai savo kailiu patyrė net ir ne medžiotojams svarbią medžioklės taisyklę – neimk, kas ne tavo.

Už tai, kad pasisavino pakelėje rastą automobilio mirtinai sužalotą stirną, turės sumokėti 150 litų administracinę baudą ir dar 3288 litus už gamtai padarytą žalą.

Kelyje Lazdijai–Rudamina, Karužų kaime, kažkas pastebėjo Vytautą K., stabtelėjusį pasiimti negyvos stirnos, įsidėmėjo jo mašinos numerį ir pranešė vietiniam medžiotojų klubui.

Vytautui K. liko tik džiaugtis, kad tai buvo ne elnias, nes gamtai padaryta žala siektų 18 tūkstančių litų.

Net už paimtą automobilio partrenką zuikį tektų atlyginti mažiausiai 500 litų.

Rastą netgi ir negyvą gyvūną gali pasiimti tik medžioklės būrelis, kuriam toje teritorijoje priklauso medžioklės plotai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.