Kauno zoologijos sodo kiaulėms nusišypsojo laimė

Užmojis sustabdyti afrikinį kiaulių marą atūžė ir į Lietuvos zoologijos sodą Kaune. Čia nebeliko 3 vietnaminių kiaulių, bet gyvybė joms išsaugota ir net pagerintos gyvenimo sąlygos. Egzotiški gyvūnai nebuvo nušauti ar užmigdyti, juos globoti ėmėsi privatūs asmenys.

Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

2014-02-18 12:57, atnaujinta 2018-02-16 04:15

Pasitvirtinus faktui, kad Lietuvoje aptiktas afrikinis kiaulių maras, Lietuvos zoologijos sodo darbuotojai susirūpino, ką daryti su trimis čia laikomomis vietnaminėmis kiaulėmis. Joms grėsė sunaikinimas, bet, laimė, jo pavyko išvengti.

„Pasklidus žiniai, kad afrikinis kiaulių maras paplito Baltarusijoje, dar vasarą šias kiaules uždarėme į tvartą ir lankytojai jų pamatyti negalėjo. Kadangi jos buvo laikomos uždarytos, sprendėme, ką su šiais gyvūnais daryti toliau. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai mums patarė kiaules parduoti", - sakė sodo direktorius Aurimas Didžiokas.

Zoologijos sodo interneto puslapyje buvo paskelbta, kad kiaules galima įsigyti po 130 litų. Praėjusią savaitę jas nupirko privatūs asmenys.

„Tai - ne kitų zoologijos sodų atstovai. Vietnamines kiaules nusipirko savo sodybose šiuos gyvūnus norintys laikyti žmonės. Dabar jiems tenka atsakomybė, kad gyvūnai neužsikrėstų įvairiomis ligomis“, - sakė A.Didžiokas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.