Kas sutvarkys Kauno marių paplūdimį?

Kauno marių paplūdimys kelia siaubą: ant ledo mėtosi gelbėjimo reikmenys, suniokoto namelio liekanos. Pareigą tvarkyti vandens telkinį valdininkai stengiasi permesti vieni kitiems.

Ant Kauno marių daug metų stovintį gelbėtojų namelį šį pavasarį suniokojo smarkiai įsisiautėję vandalai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Ant Kauno marių daug metų stovintį gelbėtojų namelį šį pavasarį suniokojo smarkiai įsisiautėję vandalai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Mar 8, 2014, 6:44 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 2:31 PM

Viena gražiausių miesto vietų laikomą šalia istorinio Pažaislio vienuolyno esančią Kauno marių pakrantę nusiaubė vandalai, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Jie smarkiai sugadino ant marių įrengtą gelbėtojų namelį – išlaužė lentas, išdaužė langus, suniokojo gelbėtojų reikmenis, kitą jų turtą.

Daiktai mėtosi ir visai šalia namelio, ir ant marias dar vietomis sukausčiusio plono ledo. Šalia posto matyti properša, kurioje nuskendęs ryškiai mėlynas kilnojamas biotualetas.

Tvarkyti apšnerkštą pakrantę reikėtų suskubti, nes netrukus ledas visai ištirps, ir ant jo besimėtančios padangos, lentos, šepečiai, gelbėtojų drabužiai, stiklo šukės ir kitos atmatos nugrims į marias.

Pagal su savivaldybe sudarytą sutartį tvarkyti šią vietą priklausytų paplūdimį prižiūrinčiai bendrovei „Lagna“, tačiau jos vadovas Pranas Urbelis lyg tyčia pradingo. Jo jau kurį laiką nepavyksta surasti nei Petrašiūnų seniūnijos, nei Miesto tvarkymo skyriaus atstovams.

Šio skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis dar šios savaitės pradžioje tvirtino, jog visais būdais ieškos „Lagnos“ atstovų, o jeigu jų neras, nurodys pavaldiniams kuopti paplūdimį.

Tvarkyti paplūdimį, pasak seniūno Algimanto Vilkevičiaus, imtųsi Petrašiūnų seniūnija.

Tačiau jeigu seniūnas savo iniciatyva prie marių nusiųstų viešuosius darbus dirbančius žmones, užbėgtų už akių Miesto tvarkymo skyriui. Jo teigimu, būtent šis savivaldybės padalinys sudarė paplūdimio priežiūros sutartį su „Lagna“, todėl miesto tvarkdariai ir turėtų sukti galvą, kas tvarkys pakrantę.

Jeigu valdininkai darbų nestumdytų vieni kitiems, iš marių galbūt jau būtų iškeltas vasarį iš pradžių ant marių ledo, paskui vandenyje atsidūręs biotualetas.

Manoma, jog kažkas sumanė pasilinksminti ir per 100 kilogramų sveriantį tualetą nustūmė į marias. Kai ledas toje vietoje aptirpo, dalis išvietės atsidūrė vandenyje. Šiuo metu ji, greičiausiai atplukdyta srovių, guli marių dugne ties gelbėtojų nameliu.

„Tualeto savininkai žino apie šį įvykį ir jau ieško būdų, kaip statinį nuplukdyti iki kranto“, – dar prieš porą savaičių kalbėjo Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Tačiau ištraukti išvietės iš marių kol kas niekas nesiteikė.

Kadangi paplūdimys ir gelbėtojų įranga palikta likimo valiai, niekas nesikreipė ir į policiją dėl vandalų suniokoto turto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.