Laisvės alėją išmatomis bombarduoja sparnuočiai

Kauno varnos, kovai ir balandžiai surengė fekalinį sąmokslą prieš Laisvės alėją. Pagrindinėje miesto gatvėje, atkarpoje nuo Soboro iki sankryžos su A.Mickevičiaus gatve, šiukštu sėstis ant suoliuko senyvo amžiaus žmonėms, mamoms su vežimėliais, studentams ir kitiems pavargėliams.

Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Mar 10, 2014, 7:30 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 1:53 PM

Suoliukai net baltuoja nuo paukščių išmatų. Pikčiausia, kad storai apteršti tik suoliukai ir  jų prieigos, o kitose Laisvės alėjos vietose beveik švaru. Susidaro įspūdis, kad sparnuočiai kažkodėl supyko ant kauniečių ir tyčia jiems kenkia.

Nuo paukščių išmatų suoliukai net baltuoja, nors kauniečiai sparnuočiams lyg ir niekuo nenusikalto, trumpai stojus šalčiams šią žiemą gausiai bėrė trupinius.

Pastebėta, jog paukščiai išmatomis Laisvės suoliukus atakuoja ne visada, o tik tam tikru laiku, būtent ankstyvą pavasarį ir kartais vidurvasarį.

Ornitologas Juozas Miškinis atmetė visuotinio paukščių sąmokslo prieš Kauną versiją.

„Viskas daug paprasčiau – suoliukai stovi po medžiais, kuriuose tupi paukščiai. Pavasarį jie gyvena dideliais būriais, kol susiporuoja. Tupi ten, kur yra medžių ir daug maisto, na, ir virškina“, – aiškino gamtininkas.

Šią savaitę Laisvės alėjoje, regis, vyko išskirtinis varnų ir balandžių pokylis, o Kauno savivaldybė nedrįso jo trukdyti. Matyt, todėl suolų ir nevalė.

O gal būt nevalė todėl, kad nuvalyti 10 apdergtų suolų kainuotų apie du tūkstančius litų. Vieną suoliuką nuvalyti, pagal "Kauno švaros" įkainius, miestui atsieina 200 Lt.

Valyti turėtų „Kauno švara“ pagal savivaldybės užsakymą. Taupydama lėšas savivaldybė valyti  paukščių „kalkes“ nuo suolų šiemet dar nebuvo užsakiusi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.