Šalyje jau pleška pernykštė žolė

Savaitgalį per Lietuvą nusirito pirmųjų pernykštės žolės gaisrų banga. Nuo penktadienio ugniagesiai atvirose teritorijose užgesino 229 gaisrus.

Pažeidėjams tenka ne tik sumokėti baudą, bet ir atlyginti gamtai padarytą žalą, kuri kartais siekia ne vieną tūkstantį litų.<br>Nuotr. iš archyvo
Pažeidėjams tenka ne tik sumokėti baudą, bet ir atlyginti gamtai padarytą žalą, kuri kartais siekia ne vieną tūkstantį litų.<br>Nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 10, 2014, 9:36 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 1:49 PM

Penktadienį ugniagesiai užgesino 34 gaisrus, kurių metu išdegė maždaug 42 ha pernykštės žolės, iš jų 31 ha - Vilniaus apskrityje.

Šeštadienį šalyje gesinti 55 atvirų teritorijų gaisrai, išdegė apie 80 ha pernykštės žolės. Didžiausi laukų plotai - 20 ir 18 ha - nukentėjo Utenos ir Vilniaus apskrityse, po 10 ha išdegė Kauno ir Panevėžio apskrityse.

Sekmadienį pernykštė žolė degė net 140 kartų, daugiausiai iškvietimų sulaukta Vilniaus ir Kauno apskrityse. Šių gaisrų metu išdegė beveik 309 ha plotų, tradiciškai dažniausiai degė pievos.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas primena, kad už žolės deginimą numatyta administracinė atsakomybė. Už žolės deginimą piliečiai gali būti nubausti nuo 200 iki 1000 litų bauda, o pareigūnai - nuo 400 iki 1200 litų.

Pažeidėjams tenka ne tik sumokėti baudą, bet ir atlyginti gamtai padarytą žalą, kuri kartais siekia ne vieną tūkstantį litų. Jeigu žemės savininkai, jos naudotojai ir valdytojai savo žemėje pastebėjo žolės gaisrą ir nesiėmė priešgaisrinės apsaugos priemonių, jiems gresia nuo šimto iki šešių šimtų litų bauda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.