Planuojate išvykti? Pasiimkite su savimi ir skėtį

Penktadienį Lietuvą iš pietvakarių užplūdo šiluma. Temperatūra popiete, viršydama prognozes, daug kur pakilo iki 16–19 laipsnių. Tik kiek trikdė stiprus vėjas, rašo „Lietuvos rytas“.

Sekmadienį praslinks trumpi lietūs.<br>D.Umbraso nuotr.
Sekmadienį praslinks trumpi lietūs.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alva Nagelytė

Mar 22, 2014, 7:39 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 5:24 AM

Bet jau vakare pietiniu greitai per Šiaurės Skandinaviją slenkančio ciklono pakraščiu atkeliavęs šaltesnio oro frontas ėmė stumti šilumos bangą piečiau Lietuvos.

Nors šiandien orai jau bus vėsesni, prasisklaidžius naktį praslinkusio fronto debesims, išauš gana maloni pavasario diena, juolab kad jau nebebus taip vėjuota kaip vakar. Lietaus tikimybė bus nedidelė. Pūs ramus pietvakarių vėjas.

Šiaurinėje šalies dalyje vyraus 10–12 laipsnių temperatūra, pietiniame pakraštyje oras gali sušilti iki 14–15 laipsnių.

Vėsiausia bus prie jūros – apie 7–9 laipsnius šilumos.

Netoli Lietuvos užsilaikiusi šiluma sekmadienį dar mėgins trumpam grįžti į rytinius rajonus.

Migruojant frontui, sekmadienio naktį per daugelį vakarinių šalies rajonų praslinks lietus. Temperatūra svyruos apie 4–7 laipsnius šilumos.

Dieną trumpas lietus apims didesnę šalies teritoriją. Tikimasi, jog rytiniuose rajonuose lietus kartu su šaltuoju frontu praslinks popiete. Todėl temperatūra rytinėje dalyje dar gali pakilti iki 14–16 laipsnių šilumos. Vakarinėje dalyje ji bus žemesnė, apie 9–11 laipsnių, prie jūros – tiktai apie 7 laipsnius šilumos.

Kita savaitė prognozuojama gana šilta. Numatoma vidutinė paros temperatūra – apie 6 laipsnius šilumos, bent 4 laipsniais aukštesnė nei klimato norma. Kritulių gausumu savaitė nepasižymės.

Vėsiausi ir niūriausi orai bus pirmadienį, ypač rytiniuose rajonuose. Numatomi ilgai besitęsiantys lietūs. Vėjas pasisuks iš šiaurės ir šiaurės rytų. Dienos temperatūra rytiniame šalies pakraštyje sieks vos 5–6 laipsnius šilumos, Vakarų Lietuvoje svyruos apie 8–10 laipsnių šilumos.

Antradienį dar daugelyje rajonų numatomas lietus. Tačiau dienos temperatūra jau pamažu ims kilti ir bus nuo 8 iki 13 laipsnių šilumos.

Nuo trečiadienio įsivyraus daugiausia sausi ir ganėtinai šilti orai.

Naktimis numatoma apie 1–4 laipsnius šilumos, dienomis – apie 11–14 laipsnių šilumos. Nusistovės rytinių krypčių vėjas.

Šiandien – Benvenuto, Kotrynos, Gedgaudo, rytoj – Galginto, Vismantės, Alfonso, Akvilės, Ūlos pirmadienį – Liucijos, Daumanto, Ganvilės, Gabrieliaus, Donardo vardo diena.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.