Savaitgalio orai vilios į gamtą

Šios savaitės pradžioje netoli Skandinavijos susiformavo nedidelis aukšto slėgio sūkurys.

Daugiau nuotraukų (1)

Margarita Kirkliauskaitė

2014-03-28 08:04, atnaujinta 2018-02-15 01:28

Kelias dienas anticiklonas kaupė jėgas ir plėtė savo įtakos sferą Norvegijoje bei Švedijoje.

Tuo metu šalia Baltijos šalių buvęs ciklonas lėtai judėjo vis toliau į vakarus, o jo frontiniai debesys, išliję drėgmės atsargas, pradėjo irti ir sklaidytis, rašo „Lietuvos rytas“.

Ciklonui nusilpus, naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį lietaus debesys pasitraukė iš Lietuvos, jo vietą virš mūsų kraštų greitai užėmė minėtas anticiklonas.

Šiandien Lietuva pateko į pietrytinę jo dalį, o visai netoli jos, palei rytinį pakraštį, iš šiaurės į pietus leidžiasi šaltesnio oro masė.

Todėl po neįprastai šiltos vakarykštės dienos, kai temperatūra beveik visoje šalyje svyravo nuo 13 iki 18 laipsnių šilumos, nuo šiol orai pradės vėsti.

Šiandien vyraus nepastoviai debesuoti ir sausi orai. Pūs žvarbokas, apysmarkis šiaurės rytų vėjas, kai kuriose vietovėse jo gūsiai gali sustiprėti iki 14 m/sek.

Įdienojus saulė termometrų stulpelį kilstelės jau tik iki 9–13 laipsnių šilumos.

Šeštadienis numatomas gražus ir malonus. Nelis. Vėjas rims ir nuolat kaitalios kryptį.

Giedras nakties dangus skatins didesnį atšalimą, tad ankstų rytą temperatūra daugelyje rajonų svyruos nuo 0 iki 4 laipsnių šalčio, tik prie jūros dar gali išsilaikyti silpnai teigiama temperatūra.

Diena turėtų būti saulėta, bet gaivi, nes pusantro kilometro aukštyje virš žemės paviršiaus vyraujanti neigiama temperatūra neleis saulei oro įšildyti daugiau nei iki 6–11 laipsnių šilumos.

Sekmadienį anticiklonas silpnės ir jo poveikis mūsų orams greitai mažės. Naktį bus mažai debesuota. Dvelks silpnas vėjas. Temperatūra beveik nesiskirs nuo buvusios šeštadienio rytą ir pasiskirstys nuo 1 laipsnio šilumos pajūryje iki 4 laipsnių šalčio rytiniuose rajonuose.

Sekmadienio dieną debesuotumas pamažu didės, ypač tai bus pastebima artėjant vakarui, bet kritulių tikimybė išliks nedidelė.

Vėjas vis dažniau pūs iš šiaurės vakarų ir šiek tiek sustiprės. Temperatūra daug kur kils iki 8–12 laipsnių šilumos.

Margarita Kirkliauskaitė yra sinoptikė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.