Orai: gaivios dienos, šaltos naktys

Pernai šiuo tarpsniu mūsų kraštuose, kaip ir didesnėje Europos dalyje, vyravo žiemiški orai. Šaltos arktinės oro masės buvo prasiskverbusios iki pat Viduržemio ir Juodosios jūrų, tad žemyno pietuose, ties Italija ir Balkanų pusiasaliu, besiformuojantys žemo slėgio sūkuriai balandžio pradžioje į mūsų šalį daugiausia atnešdavo sniego pavidalo kritulių.

Temperatūra įdienojus pakils iki 4–9 laipsnių šilumos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Temperatūra įdienojus pakils iki 4–9 laipsnių šilumos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Margarita Kirkliauskaitė

Apr 2, 2014, 8:54 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:57 PM

Itin gausiai snigo balandžio 1-ąją ir 5-ąją, iškritęs didelis sniego kiekis sukėlė nemažai sunkumų Ukrainai, Baltarusijai, Lenkijai ir Baltijos šalims. Lietuvoje išaušus balandžio 1-ajai sniego dangos storis siekė 10–25 cm, rytiniuose rajonuose net 30–40 cm.

Suvalkijoje ir Dzūkijoje, kur pernai iškrito daugiausia sniego, šįmet visiškai priešingas vaizdas: giedras dangus, šiltų saulės spindulių apšviestos naujai žaliuoti pradedančios vejos, jau žiedais pasidabinusios ankstyvo pavasario gėlės ir medžiai, pasiruošę išskleisti pirmuosius lapus.

Šiuos saulėtus, ramius, gaivius orus mums atnešė iš šiaurės vakarų atkeliavęs anticiklonas. Jis virš Lietuvos bus dar keletą dienų, o jam pasitraukus nuo Skandinavijos mūsų šalies link pajudės naujas aukšto slėgio darinys, rašo „Lietuvos rytas“.

Šiandien bus nepastoviai debesuota, kiek daugiau debesų kaupsis ties šiauriniais ir šiaurės rytiniais rajonais. Pirmoje dienos pusėje šiaurės rytuose galimi silpni krituliai. Pūs nestiprus nepastovios krypties vėjas.

Temperatūra įdienojus pakils iki 4–9 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį kritulių nenumatoma. Dvelks silpnas, vos juntamas vėjas. Mažai debesuotą, žvaigždėtą naktį temperatūra spės nukristi iki 2–7 laipsnių šilumos. Dieną anticiklonui atsisukus šiltesniąja savo dalimi ir vis toliau traukiantis į pietryčius nuo Lietuvos, saulė orą įšildys jau iki 7–11 laipsnių šilumos.

Penktadienį nuo Skandinavijos skubės naujas anticiklonas. Kritulių nebus, gal tik trumpam danguje padaugės baltų debesėlių.

Šiek tiek sustiprės šiaurės, šiaurės rytų vėjas, jo greitis sieks 4–9 m/sek.

Ryto valandomis termometrai rodys nuo 1 iki 6 laipsnių šalčio, o dieną oras greitai šils iki 4–9 laipsnių šilumos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.