Į Aukštaitijos kaimą atskrido rožinis pelikanas

Aukštaitijos nacionalinio parko ir Labanoro regioninio parko direkcijos Gamtos skyriaus specialistai pranešė apie Linkmenų miestelio tvenkinyje balandžio pradžioje pastebėtą rožinį pelikaną.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 8, 2014, 3:42 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 7:24 PM

Šis Pietų Europos paukštis nustebino gamtosaugininkus, nes rožinio pelikano perėjimo vietos yra Volgos, Dunojaus upių deltose, Kaspijos, Azovo jūrų pakrantėse.

Gali būti, kad pelikanas pasiklydo pakliuvęs į baltųjų gandrų srautą ir kartu su jais atlėkė iki Lietuvos. Pelikanas iš tvenkinio išskrido ir dabar jo vieta nežinoma. Jis galėjo persikelti į Aukštaitijos nacionalinio parko ežerus.

Rožinis pelikanas – Pietų Europoje perinti rūšis. Į Lietuvą užklysta pavieniai paukščiai – pirmasis stebėtas 1980 m. Molėtų rajone. Iki šiol Lietuvoje apsilankė daugiau kaip 20 rožinių pelikanų. Šie paukščiai stebėti Kelmės, Marijampolės, Alytaus, Anykščių, Kaišiadorių, Kauno rajonuose. Prieš keletą metų vienas jaunas pelikanas, atklydęs į Lietuvą, buvo sugautas ir lėktuvu išskraidintas į Graikiją, į šių paukščių gyvenamas vietas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: rinkimų ir pilietybės referendumo apžvalga