Savaitės pradžia bus darganota

Sekmadienis Lietuvoje - apniukęs, saulės mažai. Dieną, slenkant naujam atmosferos frontui, lietus numatomas beveik visoje šalyje. Pietų, pietvakarių vėjas dieną sustiprės iki 7–12 m/sek. Naktį temperatūra nukris iki 1–6 laipsnių šilumos, bet kai kuriose vietovėse tikėtinos 0–2 laipsnių šalnos. Dieną termometrai rodys 8–13 laipsnių šilumą.

Daugiau nuotraukų (1)

Margarita Kirkliauskaitė

2014-04-13 16:25, atnaujinta 2018-02-14 16:53

Pirmadienį ir antradienį nedidelis ciklonas suksis virš Lietuvos. Vyraus debesuoti ir lietingi orai. Antradienio naktį ir rytą šiauriniuose regionuose į lietų kartais gali įsimaišyti kelios snaigės.

Apysmarkis pietvakarių vėjas pamažu suksis ir antradienio dieną pūs jau iš šiaurės vakarų. Abi dienas vietomis numatomi 15–20 m/sek. vėjo gūsiai, didesnė jų tikimybė vakariniuose ir pietvakariniuose rajonuose.

Kitos savaitės pradžioje naktimis oras vės iki 1–6 laipsnių šilumos, dienos bus gaivios ir gal netgi kiek žvarbokos, sulauksime vos 5–10 laipsnių šilumos.

Nuo trečiadienio orai pradės gerėti. Iš vakarų artės anticiklonas, išstumsiantis lietaus debesis. Tad trečiadienį trumpai palis tik rytiniuose rajonuose, o ketvirtadienį ir penktadienį žymesnio lietaus jau neturėtų būti. Vėjas rims.

Trečiadienį daug kur bus 0–3 laipsnių šalnos ir tik vietomis temperatūra išliks silpnai teigiama. Dieną oras jau šils iki 7–12 laipsnių šilumos. Vėsios naktys numatomos ir darbo savaitės pabaigoje, dienomis orai vis po kelis laipsnius šiltės. Ketvirtadienį termometrai rodys 10–15, penktadienį jau 13–17 laipsnių šilumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar žinome kur slėptis karo atveju?