Saulė įžiebė norą ne tik mylėtis

Kaune atsirado daugiau spalvų, šypsenų ir meilės. Miesto centrą užplūdo trumpus sijonus seginčios gražuolės, parkuose burkuoja įsimylėjėliai, paplūdimiuose pasirodė pirmieji mauduoliai.

M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Apr 27, 2014, 9:23 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:48 AM

Plūstelėjusi šiluma kauniečius privertė išsinerti iš šiltų tamsių drabužių ir traukti pramogauti į Laisvės alėją, senamiestį ar miesto parkus, rašo „Laikinoji sostinė".

Nors oficialus maudymosi sezonas keturiuose Kauno paplūdimiuose prasidės tik birželį, miesto vandens telkinių pakrantes kasdien nuo pat ryto nugula po žiemos saulės ir šilumos išsiilgusių poilsiautojų kūnai. Pavakare beveik šalia visų miesto maudyklų verda dar karštesnis gyvenimas. Kai kurie drąsuoliai jau neria į šaltą vandenį nuplauti dienos dulkių ar prakaito.

Grožybės traukia vyrų akis

Lampėdžių ir Kauno marių paplūdimiuose šią savaitę vyrų akis jau traukia spalvingais bikiniais savo grožybes vos vos pridengusios merginos bei moterys. Kai kurios jų prieš saulę įsitaiso vilkėdamos tik siauras kelnaites.

Lįsti į po žiemos dar nespėjusį sušilti vandenį ryžtasi reta poilsiautoja, tačiau vartytis prieš kaitrią saulę daugelis kauniečių linkusios nuo ryto iki vakaro.

„Prie Lampėdžių ežero iš Kalniečių mikrorajono atvažiuojame dažnai.

Mums patinka naujas tvarkingas ir gražus paplūdimys, kuriame galime degintis“, – pasakojo saulės voniomis besimėgavusios kaunietės Indrė ir Karolina.

Merginos šįmet dar nesimaudė, tačiau pabraidžioti ir apsišlakstyti vėsiu vandeniu keletą kartų išdrįso.

Paplūdimyje trūksta tvarkos

Netoliese įsitaisiusią Gintarę Lampėdžių paplūdimyje galima sutikti dažną dieną. Vos už kelių šimtų metrų nuo ežero gyvenanti moteris čia ateina degintis.

„Į paplūdimį vaikščioti pradedu vos atšilus orui. Jis man prilygsta geriausiems kurortams“, – sakė moteris.

Prie Kauno marių pailsėti atvykę kauniečiai taip pat skuba vilktis drabužius ir demonstruoti maudymosi kostiumėlius. Tačiau šioje vietoje kalbinti žmonės piktinosi netvarkomu paplūdimiu, sulaužytų persirengimo kabinų liekanomis ir vandenyje plaukiojančiomis šiukšlėmis.

„Daugybę metų važiuoju degintis ir maudytis prie Kauno marių. Tačiau šįmet abejoju, ar lįsiu į vandenį, kuris toks nešvarus. Tikiuosi, kad iki paplūdimio sezono atidarymo pakrantė ir telkinys bus sutvarkyti“, – kalbėjo prie Kauno marių poilsiaujanti Raminta.

Parkuose glamonėjasi poros

Besimėgaujančių šiltu pavasariniu oru netrūksta ir Santakos parke bei Nemuno saloje, J.Basanavičiaus šile, tačiau besideginančių čia vos vienas kitas.

Šiose vietose įprasta sportuoti, važinėtis dviračiais ar įsitaisius tiesiai ant žolės skaityti knygas, žiūrėti į dangų ir svajoti, šėlioti gurkšnojant alų ar sidrą. Atokiau nuo pagrindinių takų bučiuojasi ir glamonėjasi pavasarinių hormonų įkaitintos porelės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas