Lietuva ir Japonija kartu tirs mažųjų žuvėdrų migracijos kelius

Lietuvos edukologijos universitetas (LEU) ir Japonijos paukščių apsaugos draugija (JSPB) 2014-2016 m. bendrai vykdys mokslinių tyrimų projektą, per kurį analizuos mažųjų žuvėdrų migraciją ir svarbiausias šiems paukščiams kylančias grėsmes.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 2, 2014, 5:44 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 7:22 AM

Tyrimu siekiama Lietuvos pavyzdžiu išaiškinti pasaulyje nykstančios paukščių rūšies – mažosios žuvėdros – Europos populiacijos veisimosi produktyvumą, svarbiausias grėsmes, žiemaviečių regionus bei sezoninių migracijų į juos ir iš jų kelius. Kartu numatyta tirti ir kitas ekologiškai su mažąja žuvėdra susijusias paukščių rūšis.

Universiteto profesoriaus Petro Kurlavičiaus teigimu, panašaus tyrimo Europoje niekas nėra iki šiol atlikęs.

„Mažoji žuvėdra peri taip pat ir Azijoje, todėl LEU mokslininkų su partneriais šiais metais pradėti bendri tyrimai Europoje ir taip pat partnerių bei Australijos mokslininkų anksčiau vykdyti ir šiuo metu vykdomi tyrimai leis geriau suprasti Eurazijos ir Australijos regioninių populiacijų paukščių maišymosi ir susidūrimo vietas. Tai svarbu žinoti siekiant geriau saugoti šią nykstančią rūšį“, – pasakoja mokslininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.