Sužeisto gulbino gelbėtoja jaučiasi stumdoma

Sužeistam gulbinui ieškanti pagalbos marijampolietė apskambino gyvūnų globos įstaigas ir apstulbo išgirdusi, jog ji pati turi sugauti paukštį ir pristatyti jį į Kauną, rašo „Lietuvos rytas“.

Marijampolės gyventojai Ingai tiktai po trijų dienų pavyko prisišaukti pagalbos nebepaskrendančiam gulbinui.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Marijampolės gyventojai Ingai tiktai po trijų dienų pavyko prisišaukti pagalbos nebepaskrendančiam gulbinui.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė

Jul 8, 2014, 9:30 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:02 AM

„Baisu gaudyti tokį didelį paukštį. O jeigu aš dar labiau sužeisiu jam sparną? Apie gulbiną, kurio vienas sparnas velkasi žeme ir nesusikleidžia, man pranešė netoli Marijampolės soduose vakarojęs giminaitis.

Nuvažiavau pažiūrėti. Vaizdas buvo labai graudus, todėl nutariau ieškoti pagalbos – skambinau ne po vieną kartą į kelias gyvūnų globos įstaigas Kaune.

Labai nustebau, kai man buvo patarta: „Pagaukite gulbiną, įdėkite į dėžę, tada tarsimės, kaip jį atvežti“, – „Lietuvos rytui“ pasakojo marijampolietė Inga, nuolat savo namuose priglaudžianti į bėdą papuolusius gyvūnus.

Be to, gyvūnų globos specialistai Ingą įspėjo – jeigu jai nepavyks pagauti sužeisto gulbino, jie neatvyks, nes išgąsdinto paukščio esą nebepagautų niekas.

Sodininkų bendrijos gyventojai teigė, jog gulbių pora, kuri pernai išperėjo aštuonis, o šįmet tik tris palikuonius, sodų teritorijos tvenkiniuose gyvena jau daug metų: „Gulbės net vardus turi – Mėta ir Martynas.“

Sodininkai sakė prieš du mėnesius pastebėję, jog gulbinas žeme velka sužalotą sparną ir nebepaskrenda, todėl bandė paukščiui padėti: „Visur skambinome. O mums vis atsakydavo: vežkite čia, vežkite ten.

Galop patarė: „Rudenį pagaukite ir atvežkite mums.“ Negalima taip palikti gulbino, paukštis kankinasi, bet kai atsimušėme kaip į sieną, daugiau pagalbos nebeieškojome.“

Šalia tvenkinio sodo namelyje vasarojančiam pensininkui nesuprantama, kaip sužeistą stambų paukštį gali gaudyti nespecialistas.

„Jam pagauti reikia jėgos. Kryžiaus kelius, žmogau, nueisi, kol ką nors prisišauksi. Nebent pasakytum, jog bombą kišenėje turi, tada tai kelios divizijos sulėktų“, – ironizavo pensininkas.

Jam pritarė ir kita marijampolietė: „Tai ne pirmas atvejis Lietuvoje. Radai sužeistą gyvūną – tavo problemos.“

Gyvūnų bėdoms neabejingai Ingai, tris dienas skambučiais atakavusiai gyvūnų globos įstaigas, tik vakar pavyko susitarti, kas suteiks gulbinui pagalbą.

Organizacija „Laukinė Lesė“, gyvuojanti iš rėmėjų aukų, pažadėjo šiandien atsiųsti savanorių, kurie pasirūpintų paukščiu.

„Pikta, jog organizacijos, kurioms valstybė šiai veiklai skiria pinigų, padėti nenori. Kam tada skelbiasi, jog atvyks ir padės bet kokiu metu?“ – teigė Inga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.