Policijos žirgai baidėsi jūros

Neseniai Palangos gatvėmis dviračiais pradėję patruliuoti policijos pareigūnai persėdo ir ant žirgų. Praėjusią savaitę kurorte pasirodė raiti policininkai.

Tvyrant karštiems orams raiti policininkai Palangoje po penkias valandas jodinėja vakarais, kai tampa vėsiau.
Tvyrant karštiems orams raiti policininkai Palangoje po penkias valandas jodinėja vakarais, kai tampa vėsiau.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Jul 30, 2014, 8:02 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 3:51 PM

Dviem žirgais patruliuojantys Vilniaus policijos raitojo būrio pareigūnai Palangoje dirbs iki rugpjūčio 10 dienos. Apie tai rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Raiteliams prižiūrėti patikėtos tos kurorto vietos, į kurias sunku privažiuoti policijos automobiliu. Dažniausiai jie patruliuoja Birutės parke, priekopės miškeliuose, kopose, atokesniuose paplūdimiuose.

Pirmą kartą iš Vilniaus į Palangą atvežti ir paplūdimyje atsidūrę policijos žirgai baidėsi jūros ir į vandenį išdrįso įbristi tik trečią patruliavimo dieną.

„Žirgai vandens nebijo. Vilniuje ir jo apylinkėse su jais esame jodinėję prie vandens telkinių, tačiau iš pradžių gyvūnus gąsdino jūros bangų šniokštimas“, – pasakojo 12 metų raitajame policijos būryje dirbanti vyriausioji patrulė Renata Gulbova.

Kartu su ja patruliuojantis Tomas Vološinas į Palangą atsivežė du 10 ir 11 metų žirgus: trakėnų veislės Kabrioletą ir latvių jojamąjį žirgą Liuksą.

Dabar, tvyrant karščiui, policininkai mieste kasdien po 5 valandas jodinėja vakarais, kai jau būna kiek atvėsę.

Į Šventąją žirgai gabenami specialia priekaba. Mašinoje pareigūnai turi vandens atsargų, po porą kartų grįžta prie automobilio pagirdyti augintinių.

Raitiems patruliams Palangoje kol kas pažeidėjų sulaikyti dar neteko. Bet R.Gulbova pasakojo, kad Vilniuje ant žirgo aršų chuliganą jau gabeno.

Pastebima, kad raitiems policininkams pažeidėjai paklūsta labiau negu pėstiems patruliams.

Per pirmąją tarnybos savaitę ant žirgų patruliuojantys policijos pareigūnai stebi priekopės miškelius ir baudžia ten automobiliais atvažiavusius poilsiautojus.

Specialiai išmokyti žirgai nereaguoja į pravažiuojančius automobilius, nesibaido žmonių, garso signalų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.