Lietuvoje – pirmosios snaigės

Penktadienio rytą kai kuriuose Lietuvos regionuose iškrito sniegas. Sinoptikų teigimu, tai tik epizodinis snygis, truksiantis iki vidurdienio. Sniegas iškrito Zarasų, Rokiškio rajonuose.

Lietuvoje iškrito pirmasis sniegas.<br>D.Umbraso asociatyvioji nuotr.
Lietuvoje iškrito pirmasis sniegas.<br>D.Umbraso asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 17, 2014, 12:05 PM, atnaujinta Jan 26, 2018, 10:46 PM

Sinoptikų teigimu, sniegas penktadienio rytmetį pasirodė ir Dūkšto mieste (Ignalinos r.). Pirmąjį sniegą, nors jo buvo nedaug, dūkštiečiai pastebėjo. „Gatvės nėra nubaltintos sniego, bet tikrai matėme, kad šiandien snigo. Ne vienas žmogus sakė“, – pasakojo Dūkšto vaistinės darbuotojai.

„Ryte sniego iškrito tik Lietuvos pakraštyje. Mus kliudė tik truputį – Estijoje ir Latvijoje daug vėsiau, todėl ten irgi iškrito sniego.

Snigti Lietuvoje dar gali iki pietų, bet vėliau jau to nebus, pradės šiltėti. Per artimiausią parą nenusimato iš viso kritulių, o vėliau prasidės lietus“, – sakė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos (LHMT) budintys sinoptikai.

Penktadienio rytą snigo ir Latvijoje, Latgaloje. Tai pranešė Latvijos aplinkos, geologijos ir meteorologijos centras.

Šlapią sniegą užfiksavo Griškanų ir Daugpilio meteorologijos stotys. Šis sniegas greitai ištirps, nes oro temperatūra kyla.

Sinoptikai kol kas neprognozuoja storesnio sniego apkloto. Gali būti, kad ir kitą savaitę rytais vietomis pasnyguriuos, tačiau pirmasis sniegas ilgai nesilaikys.

Penktadienio rytą Latvijos rytuose temperatūra buvo šiek tiek žemiau nulio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.