Kelius užklojo pūga, sinoptikai įspėja apie šalčio bangą

Pirmadienio rytą sudėtingos eismo sąlygos buvo rytų ir pietų Lietuvoje bei Panevėžio apskrityje - čia naktį ir rytą snigo, kelių dangos padengtos prispausto sniego sluoksniu, provėžotos, slidžios.

Eismo sąlygos šalies keliuose - labai sudėtingos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Eismo sąlygos šalies keliuose - labai sudėtingos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 5, 2015, 7:41 AM, atnaujinta Jan 17, 2018, 1:15 AM

Vakarų Lietuvoje bei Šiaulių ir Kauno apskrityse eismo sąlygas sunkina ant kelių dangų susiformavęs plikledis, praneša Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Visoje šalies teritorijoje dirba kelių priežiūros mechanizmai, barstomi bei vietomis valomi magistraliniai, krašto ir didesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai.

Kelininkai perspėja vairuotojus būti atidžius kelyje, nes dėl snygio ir pustymo eismo sąlygos išlieka žiemiškai sudėtingos.

Kaip praneša sinoptikai, pirmadienio dieną snyguriuos kraštiniuose rytiniuose rajonuose. Pūs apysmarkis šiaurės vakarų, šiaurės vėjas. Debesys plonės ir sklaidysis, bet temperatūra po nakties kils nedaug ir svyruos tarp 1 ir 6 laipsnių šalčio.

Antradienį nesnigs, bus nepastoviai debesuota, o gal net ir giedra. Nestiprus vėjas nuolat keis kryptį. Todėl naktį susidarys palankios sąlygos stipresniam atšalimui, termometrai rodys 6–11, kai kur – 13–15 laipsnių šalčio, dieną šaltis sušvelnės iki 3–8 laipsnių.

Trečiadienį danguje vėl kaupsis daugiau debesų, vakariniuose rajonuose numatomi trumpi krituliai, vyraus sniegas ir šlapdriba.

Temperatūra naktį – 6–12, pajūryje – 2–4 laipsniai šalčio, dieną išsilaikys 2–6 laipsnių šaltukas, prie jūros bus apie nulį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.