Šaltis traukiasi, bet vairuotojų laukia išbandymai

Nuo Skandinavijos pusiasalio atslinkęs anticiklonas su šaltesne oro mase dar labiau pasistūmėjo į žemyno pietryčius. Praėjusi naktis Lietuvoje jau nebuvo tokia šalta kaip naktis iš antradienio į trečiadienį.

Vakare bus 0–5 laipsniai šalčio, pajūryje 1–3 laipsniai šilumos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vakare bus 0–5 laipsniai šalčio, pajūryje 1–3 laipsniai šilumos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ieva Nariūnaitė („Lietuvos rytas“)

Jan 8, 2015, 12:01 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 5:42 PM

Tada dangui pragiedrėjus temperatūra smarkiai krito. Didesnėje šalies teritorijos dalyje atšalo iki 15–21 laipsnio, vakariniuose rajonuose šaltis buvo švelnesnis, ypač Kuršių nerijoje, – Nidoje termometrai rodė apie 8 laipsnius žemiau nulio. O štai Ukmergės bei Varėnos meteorologijos stotyse buvo išmatuotas beveik 24 laipsnių šaltis.

Daugėjant debesų ir plūstant aukštesnės temperatūros oro masei, šis rytas išaušo šiltesnis, bet žvarbokas. Prognozuojamas pietvakarių vėjas, vietomis gūsiai įsismarkaus iki 15–18 m/sek.

Vakare bus 0–5 laipsniai šalčio, pajūryje 1–3 laipsniai šilumos.

Orus pradės lemti Atlanto ciklono pietrytinė dalis. Pradedant vakariniais rajonais į šalį atkeliaus krituliai, daugiausia snigs. Vakarų Lietuvoje temperatūra mažai nutols nuo nulio laipsnių, tad tuose kraštuose sniegas turėtų virsti šlapdriba, o vakarop pajūryje tikėtinas ir lietus. Rytiniuose rajonuose krituliai pasirodys vėliausiai – dienai baigiantis.

Staigūs orų pokyčiai neretai lemia pavojingų meteorologinių reiškinių formavimąsi. Šį kartą kai kur, didžiausia tikimybė – vakariniuose rajonuose, ant šalto snieguoto paviršiaus formuosis lijundra. Pasisaugokite plikledžio!

Krituliai mūsų šalies nepaliks ir rytoj, naktį vietomis dar išliks lijundros pavojus.

Pūs žvarbus apystipris pietvakarių, vakarų vėjas, kai kur jo gūsiai sieks 15–20 m/sek.

Naktį prognozuojami anomalūs temperatūros pokyčiai – šaltis švelnės, žemiausia temperatūra bus fiksuojama pirmoje nakties pusėje. Lengvas šaltukas išliks rytiniuose rajonuose.

Dieną bus nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 laipsnių šilumos.

Šeštadienio naktį kritulių pasitaikys mažiau ir ne visur, tačiau dieną su stipriu vakarų, pietvakarių vėju į šalį atkeliaus nauja kritulių zona. Naktį šals iki 0–5 laipsnių, dieną Lietuvą apims atlydys – bus 0–5 laipsniai šilumos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.