Už Lietuvoje nušautą žvėrį norvegui gresia bauda

Neteisėta medžioklė norvegų

Radę medžiotojus iš Norvegijos inspektoriai aiškinosi, kuris iš aštuonių svečių paleido lemtingą šūvį.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Radę medžiotojus iš Norvegijos inspektoriai aiškinosi, kuris iš aštuonių svečių paleido lemtingą šūvį.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 12, 2015, 4:22 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 7:58 AM

Praėjusį savaitgalį Kauno regiono aplinkosaugininkams pranešta, kad Kėdainių rajone esančiame Puzaičių miške per medžioklę galbūt neteisėtai sumedžiotas stirninas.

Pareigūnai nuvyko į nurodytą mišką ir pagal po medžioklės likusius pėdsakus apžiūrėjo teritoriją. Rastas sumedžiotas stirninas, paslėptas po šakų krūva, pranešė Aplinkos ministerija.

Apklausus medžioklės dalyvius paaiškėjo, kad stirniną sumedžiojo medžiotojas iš Norvegijos. Pareigūnai sužinojo, kad medžiotojų grupė iš Norvegijos šiuo metu medžioja netoliese ir netrukus ruošiasi išvykti namo, tad norint išaiškinti šį pažeidimą delsti nebuvo galima.

Radę medžiotojus iš Norvegijos inspektoriai aiškinosi, kuris iš aštuonių svečių paleido lemtingą šūvį. Pateikus surinktus įrodymus, vienas medžiotojas pripažino nušovęs stirniną. Šių gyvūnų medžioklė šiuo metu draudžiama.

Medžiotojui iš Norvegijos ir medžioklės vadovui surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai, paimtas pažeidimo padarymo įrankis.

Už šį pažeidimą gresia 868–1737 eurų bauda su teisės medžioti atėmimu nuo vienerių iki 5 metų, taip pat pažeidimo padarymo įrankių, transporto priemonių, kurios panaudotos gyvūnams sumedžioti ir (ar) sumedžiotiems gyvūnams gabenti, ir kitų pažeidimo padarymo priemonių konfiskavimu. Taip pat pažeidėjas turės atlyginti gamtai padarytą daugiau kaip 1400 eurų žalą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.