Už sugautą lydeką žvejui teks pakloti 158 eurus

Pirmadienį Joniškio rajone į žvejybą patraukęs Daukšių kaimo gyventojas 28 metų A.S. namo grįžo ne tik be laimikio, bet ir be žvejybos įrankių.

Už šią neteisėtai sugautą lydeką žvejui teks sumokėti 158,19 euro.<br>Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento nuotr.
Už šią neteisėtai sugautą lydeką žvejui teks sumokėti 158,19 euro.<br>Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Jan 13, 2015, 12:31 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 5:55 AM

Be to šiam žvejybos taisykles pažeidusiam žvejui dar teks gerokai patuštinti piniginę.

Už mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių pažeidimus iš A.S. konfiskuoti žvejybos įrankiai ir paskirta 115 eurų bauda.

Neteisėtai lydeką sužvejojusiam žvejui dar teks atlyginti ir gamtai padarytą žalą – už vieną sugautą lydeką jis turės sumokėti 158,19 euro.

Pažeidėją nustatė pirmadienį gyvosios gamtos apsaugos reidą surengę Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento Joniškio rajono agentūros darbuotojai.

Per šį reidą aplinkosaugininkai Joniškio rajone patikrino du vandens telkinius.

Žagarės seniūnijoje, ant Bandorių tvenkinio ledo jie pastebėjo žveją, kuris buvo pastatęs skritulius ir masalui naudojo gyvas žuveles.

Nuo sausio 1-osios iki balandžio 20-osios žvejojant, masalui naudoti gyvą žuvelę yra draudžiama.

Be to šis Daukšių kaimo gyventojas buvo pastatęs net 9 skritulius. Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklės numato, kad vienas žvejys negali naudoti daugiau kaip 4 žvejybos įrankių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.