Dzūkai vasarą ir rudenį neparduotus grybus sudžiovino, užraugė ar užkonservavo, o uogas išvirė. Todėl dabar turi ką pasiūlyti pirkėjams.
O šviežių spanguolių nuošalesnėse pelkėtose vietose ir dabar dar prisirenka.
Anksti temstant laiko liko ir kojinėms ir pirštinėms iš pačių auginamų avių vilnos megzti.
Pirkėjai dažnai negaili pagyrimų, kad gali nusipirkti išskirtinių lauktuvių, kokių nerastų jokiose parduotuvėse. Net ir dėl kainos retas derasi.
Labai populiarios kadaginės vantos ir šluotos – po 3–4 eurus. Spanguolių litras – 4,5 euro.
Džiovintų baravykų karoliai – 20–25 eurai, plastikinis kibiriukas raugintų baravykų – 10 eurų, o konservuotų stiklainis – 8 eurai. Pora eurų pigiau kainuoja šilbaravykiai, kazlėkai, pilkieji gudukai, voveraitės.
Miško aviečių uogienės puslitrį galima nusipirkti už 3–4 eurus. Medaus pasirinkimas – nuo gintarinės spalvos iki beveik juodos – 6–7 eurai už kilogramą.
„Įvedus eurą pirkėjų sumažėjo. Jų labai daug buvo prieš Kalėdas“, – sakė marcinkoniškė Janina Janušauskienė, prekiaujanti miškuose rinktomis ir darže užaugintomis gėrybėmis.