Savaitgalio orai: snigs, bet bus nešalta

Pirmųjų sausio dešimtadienių temperatūros vidurkis šalyje buvo artimas nuliui ir 5 laipsniais viršijo daugiametę temperatūrą. Tačiau ne visada gyvenome vienodai šiltai.

Šiandien beveik visoje šalyje, išskyrus kraštinius vakarinius rajonus, sniego dangą dar pastorins nauja iš pietų atkeliavusi sniego ir šlapdribos porcija.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šiandien beveik visoje šalyje, išskyrus kraštinius vakarinius rajonus, sniego dangą dar pastorins nauja iš pietų atkeliavusi sniego ir šlapdribos porcija.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alva Nagelytė („Lietuvo rytas“)

Jan 23, 2015, 7:02 AM, atnaujinta Jan 15, 2018, 7:04 AM

Po pirmųjų šiltų dienų antrąjį penkiadienį užgriuvo staigūs šalčiai, per parą temperatūra nukrito daugiau nei 15 laipsnių. Rytiniuose rajonuose buvo atšalę iki 19–24 laipsnių. Dar po poros dienų atplūdo smarki ilgalaikė šiluma, ir beveik dvi savaites paros temperatūra kilo virš nulio laipsnių.

Šią savaitę orai Lietuvoje vėl krypsta į žiemą. Aplinkui balta nuo ką tik iškritusio sniego, laikosi švelni, artima nuliui temperatūra.

Žiemiški orai pamažu vėl užvaldo ne tik Rytų, bet ir Vidurio Europą. Tik viename Europos krašte spaudžia šaltis, o kitame lengvas šaltukas lankosi daugiausia tik naktimis.

Kai kuriose europinės Rusijos šiaurės vakarinėse srityse, kur yra įsitvirtinęs šaltojo anticiklono centras, vakar spigino 30–32 laipsnių speigas. Maskvoje, Sankt Peterburge žemiausia nakties temperatūra buvo arti 20 laipsnių šalčio. Speiguoti orai iš šių kraštų turėtų trauktis už Uralo.

Iki savaitės pabaigos mūsų šalyje vyraus švelnūs orai, tačiau pamažu, daugiausia šiaurės ir vakarinėje šalies dalyse, vienu kitu laipsniu atšals.

Šiandien beveik visoje šalyje, išskyrus kraštinius vakarinius rajonus, sniego dangą dar pastorins nauja iš pietų atkeliavusi sniego ir šlapdribos porcija. Gausiausiai snigs Vidurio Lietuvoje. Temperatūra šalyje svyruos apie nulį laipsnių. Vėjas išliks nepastovios krypties, silpnas.

Šeštadienio naktį silpnai snyguriuos pietiniuose ir rytiniuose rajonuose, bus apie 1–3 laipsnius šalčio.

Tačiau vakarinėje dalyje, kur dangus prasigiedrys, šaltukas spustelės iki 4–6 laipsnių.

Pusdienį bus sausa, be kritulių, o antroje dienos pusėje pietrytinius rajonus vėl pasieks nauja sniego banga. Dieną bus nuo nulio iki 2 laipsnių šalčio.

Sekmadienį sniegas apims didesnę šalies dalį. Gausiau snigs naktį, dieną sniego zona iš Vakarų Lietuvos pasitrauks.

Naktį temperatūra kris nuo 1 iki 6 laipsnių šalčio, dieną svyruos nuo 0 iki 3 laipsnių šalčio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.