Tęsis švelniai žiemiški orai

Nors žiema jau įpusėjo, šalčiais kol kas negąsdino – temperatūra žemiau 20 laipsnių šalčio buvo nukritusi vos kartą. Lietuvos orus tuo metu lėmė arktinis anticiklonas ir naktį iš sausio 6-osios į 7-ąją Vilniaus ir Utenos apylinkėse pirmą, bet iki šiol vienintelį kartą termometrų stulpeliai nusileido iki 20–21, o Varėnoje ir Ukmergėje iki 24 laipsnių šalčio.

Ketvirtadienį šalį pasiekęs naujas atmosferos frontas atneš daugiau sniego<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ketvirtadienį šalį pasiekęs naujas atmosferos frontas atneš daugiau sniego<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Margarita Kirkliauskaitė („Lietuvos rytas“)

Jan 27, 2015, 12:01 AM, atnaujinta Jan 15, 2018, 12:03 AM

Sausio 9-ąją mūsų kraštus pasiekė šilumos banga iš pietvakarių, ir šalyje vėl nusistovėjo orai, kai atodrėkiai kaitaliojasi su švelniai žiemiška temperatūra.

Artimiausiu metu didesnių orų permainų nesulauksime, mūsų platumose ir toliau vyks cikloninė veikla. Gausesnių kritulių Lietuvoje sulauksime tik šios savaitės antroje pusėje, iki tol snyguriuos negausiai ir ne visur.

Temperatūra bus panaši kaip ir praėjusį savaitgalį, naktimis truputį pašals, o dienomis vėl vyraus artima nuliui arba silpnai neigiama.

Šiandien orus lems Atlanto ciklono pietrytinis pakraštys. Pragiedrulių bus nedaug, nedidelių kritulių, daugiausia sniego, pasitaikys tik vietomis.

Daugelyje rajonų kelius slidins plikledis, nes temperatūra net įdienojus svyruos apie 0 laipsnių, šiauriniuose rajonuose laikysis 1–3 laipsnių šaltukas. Pūs vidutinio stiprumo pietų, pietvakarių vėjas.

Ateinančią naktį per Lietuvą slinks nelabai aktyvus atmosferos frontas, didesnėje šalies dalyje trumpai ir negausiai pasnyguriuos. Pietų, pietryčių vėjas šiek tiek susilpnės ir pūs 4–9 m/sek. greičiu. Ryto valandomis bus 3–8, pajūryje – 0–2 laipsniai šalčio.

Pirmoje trečiadienio pusėje rytiniuose rajonuose dar gali pasnyguriuoti, o vėliau jau niekur neturėtų snigti. Pūs vidutinio stiprumo pietvakarių vėjas, vakare pajūryje jis bus gana gūsingas.

Termometrai rodys nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienio naktį vietomis pasnigs. Dieną šalį pasiekęs naujas atmosferos frontas atneš daugiau sniego. Pūs stiprokas pietvakarių, pietų vėjas, prie jūros jo gūsiai sieks 15–20 m/sek., tad kai kur kils trumpos pūgos.

Temperatūra naktį nukris iki 1–6 laipsnių šalčio, dieną vyraus artima nuliui temperatūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.