Savaitgalį bus ir šalčio, ir lietaus

Visai netoli Britų salų yra įsitaisęs aukšto atmosferos slėgio branduolys, dėl to tuose kraštuose jau keletą dienų vyrauja gana gražūs orai.

Vietomis susidarys lijundra, keliai bus slidūs dėl plikledžio.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Vietomis susidarys lijundra, keliai bus slidūs dėl plikledžio.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ieva Nariūnaitė („Lietuvos rytas“)

Feb 6, 2015, 6:57 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 12:14 AM

Pats anticiklonas užima išties didžiulį plotą, nuo jo nutįsęs gūbrys siekia ir Baltijos jūros regioną. Tačiau šį gūbrį jau penktadienį į pietus nuo Lietuvos nustums iš šiaurinių platumų atkeliausiantis atmosferos frontas.

Pirmiausia kritulių pasirodys šiauriniuose, šiaurės rytiniuose šalies rajonuose, o antroje dienos pusėje jie turėtų atslinkti ir į Vilniaus bei Alytaus apskritis. Mažiausia kritulių tikimybė bus Suvalkijoje.

Vyraus nedidelis sniegas, tik kai kur prognozuojami vidutinio intensyvumo krituliai. Vietomis susidarys lijundra, keliai bus slidūs dėl plikledžio.

Temperatūra šalyje pasiskirstys nuo 2 laipsnių šalčio pietrytinėje Lietuvos pusėje iki 3 laipsnių šilumos pajūrio regione. Be to, stiprės vakarinių krypčių vėjas, jis pūs 6–11 m/sek., prie jūros iki 14 m/sek. greičiu.

Ciklono iš šiaurės poveikis bus juntamas šeštadienį. Naktį vietomis, labiausiai tikėtina, kad rytiniuose rajonuose, pažirs kritulių. Kai kur nusidrieks netirštas rūkas, bus ir lijundros pavojus. Temperatūra nukris iki 0–5 laipsnių šalčio.

Pūs vidutinio stiprumo vakarinių krypčių vėjas.

Dieną krituliai (daugiausia nedideli, mišrūs) apims beveik visą šalį. Nenuostabu, kad, temperatūrai svyruojant nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 laipsnių šilumos, pasirodys tiek šlapdribos, tiek lietaus. Dar smagiau pūs vakarinių krypčių vėjas, pajūryje jo gūsiai sieks 15–18 m/sek.

Minėtas žemo atmosferos slėgio sūkurys stumsis į žemyno pietryčius, o vėliau keis savo trajektoriją į šiaurės rytus ir keliaus Rusijos link. Jis lems Lietuvos orus sekmadienį. Tarpais snigs, o gūsingas vakarų, šiaurės vakarų vėjas kai kur kels trumpas pūgas.

Naktį atšals iki 2–7 laipsnių, o pajūryje laikysis artima nuliui temperatūra. Po šeštadienio atlydžio formuosis plikledis.

Dieną vėl bus šalčiau nei šeštadienį – nuo 1 laipsnio šilumos iki 4 laipsnių šalčio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.