Sniego likučiai greitai sunyks

Savaitės viduryje Lietuvoje ir vėl įvyko staigus orų pokytis, gana dažnas šią žiemą. Po šaltesnio, giedro laikotarpio prasidėjo atlydys, o saulę paslėpė debesys.

Šeštadienį pro debesis kartais žvilgčios saulė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šeštadienį pro debesis kartais žvilgčios saulė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alva Nagelytė („Lietuvos rytas“)

2015-02-20 07:00, atnaujinta 2018-01-12 15:53

Dėl savaitės pradžioje nuo Skandinavijos atkeliavusio ir greitai sustiprėjusio anticiklono įtakos temperatūra naktimis vakariniuose rajonuose krito iki 7–9, rytiniuose rajonuose – iki 9–13 laipsnių laipsnių šalčio.

Vidutinė paros temperatūra tomis dienomis buvo artima daugiametei, o kraštiniuose rytiniuose rajonuose netgi nukrito žemiau vidurkio ir siekė apie 6–8 laipsnius šalčio.

Pernykščio labai šilto vasario temperatūra po pirmojo penkiadienio buvo tolygesnė. Į Lietuvą beveik nenutrūkstamu srautu plaukė šilti orai. Dienomis temperatūra dažnai siekė 4–6, o trečiąjį dešimtadienį daug kur buvo pakilusi iki 8–10 laipsnių šilumos. Kai kuriomis dienomis vietomis buvo viršytas dienos temperatūros rekordas.

Plonas sniego sluoksnis pernai nutirpo jau vasario pirmojo dešimtadienio pabaigoje. Labai anksti grįžo paukščiai – tokiu ankstyvu metu per pastaruosius 5 metų jie parskrido pirmą kartą. Visoje Europoje buvo neįprastai šilta trumpa žiema bei ankstyvas pavasaris.

Gal ne taip anksti kaip pernai, gal truputį su mažesne energija dabar jau irgi beldžiasi pavasaris. Praėjusią parą vidutinė paros temperatūra Lietuvoje pakilo daugiau kaip 5 laipsniais.

Šiandien kritulių nenumatoma. Tikimasi, kad debesys prasisklaidys ir pavasaris pasveikins mus jau linksmiau, ypač pietinėje Lietuvos dalyje, kur bus labiau saulėta. Pūs nestiprus pietvakarių vėjas. Temperatūra kils iki 3–6 laipsnių šilumos.

Šeštadienį taip pat kritulių nenumatoma. Naktis bus giedresnė ir kiek šaltesnė pietrytiniuose rajonuose, temperatūra čia nukris iki 2–4 laipsnių šalčio. Šiaurės Vakarų Žemaitijoje, pajūryje dėl dangų užklojusių debesų naktį bus apie 1–2 laipsnius šilumos. Dieną pro debesis kartais žvilgčios saulė. Pūs pietų, pietryčių vėjas. Temperatūra kils iki 4–7 laipsnių šilumos.

Sekmadienį dieną pragiedruliai bus retesni ir menkesni. Žemaitijoje gali truputį palynoti, vakare, be lietaus, kai kur gali iškristi ir viena kita snaigė. Naktį temperatūra daug kur svyruos apie nulį laipsnių, dieną sieks 3–6 laipsnius šilumos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.