Laukiantiems šiltų dienų – niūrios naujienos

Staigiai besikeičiantys orai pastarosiomis dienomis dažnai verčia keisti ir aprangą. Vieną dieną net su striuke vėsu, kitą – jau ir be švarko per šilta.

Artimiausiomis dienomis saulės bus mažai, o lietaus netrūks.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Artimiausiomis dienomis saulės bus mažai, o lietaus netrūks.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alva Nagelytė („Lietuvos rytas“)

May 13, 2015, 7:38 AM, atnaujinta Jan 4, 2018, 1:16 AM

Po vėsaus pirmadienio antradienį mus pasiekė iš pietvakarių per Vidurio Europą plūstančio šilumos srauto šiaurinis kraštas. Popietę daugumoje šalies meteorologijos stočių oro temperatūra pasiekė 17–20 laipsnių.

Danguje pasklidusios tankios šviesių plunksninių debesų sruogos, rodančios šilto oro slinkimą, truputį pritemdė saulę, bet didesnės temperatūrą mažinančios įtakos nepadarė. Tiktai stiprokas pietvakarių, pietų vėjas gal kiek ir blaškė į šiaurės rytus keliaujančio šilto oro srovę.

Deja, ilgiau pasidžiaugti jaukesne šiluma neteks. Ir toliau pavasaris Lietuvoje nusiteikęs žengti gana lėtu tempu – du žingsniai pirmyn, vienas atgal, nors ankstyva, graži jo pradžia žadino viltį greitai panirti į vasaros glėbį.

Vakarų, Vidurio Europos šalyse, nepaisant pasitaikančių vėsesnių orų antplūdžio, pavasaris, palyginti su mūsiškiu, gerokai pažengęs į priekį.

Pietvakarių Vokietijoje šios savaitės pradžioje jau oficialiai paskelbta braškių sezono pradžia. Mes pirmomis vasaros uogomis, jei vyraus vėsių orų cirkuliacija, mėgausimės dar negreitai.

Praėjusią naktį per Lietuvą su lietumi jau praskriejo šaltasis atmosferos frontas, išstumdamas vakarykštę šilumą.

Temperatūra trečiadienį rytą atrodys nežema, ypač rytiniuose šalies rajonuose, kur bus apie 10–11 laipsnių šilumos, tačiau dieną ji pakils vos 2–3 laipsniais.

Nors pagrindinio fronto storieji debesys jau dienos pradžioje nuslinks nuo Lietuvos į rytus, formuosis tankūs ir tamsūs kamuoliniai debesys, protarpiais numatomas neilgai trunkantis lietus, vietoms gali sududenti ir nelabai tranki perkūnija. Saulė trečiadienį rodysis retai ir neilgam.

Plūstant vėsiam orui, smarkiai padidės jo maišymasis. Tad pūs gūsingas ir stiprus vakarų vėjas. Oro temperatūra svyruos nuo 11 iki 16 laipsnių.

Artimiausiomis dienomis Lietuvoje orai bus vėsūs. Naktimis vietomis, dienomis daug kur protarpiais lis. Temperatūra dienomis neviršys 15 laipsnių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.