Šiltėjančias dienas lydės ir liūtys

Beveik prieš savaitę ciklonai į mūsų kraštus atvėrė kelią vėsesnėms oro masėms. Dienomis temperatūra sunkiai pakildavo virš 10 laipsnių šilumos ir net ne visada pasiekdavo 15 laipsnių žymą. Naktimis dirvos paviršiuje neretai buvo fiksuojamos šalnos. Tačiau ateinančiomis dienomis į Baltijos regioną plūstelės šiltesni orai.

Artimiausiomis dienomis lietaus netrūks.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Artimiausiomis dienomis lietaus netrūks.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Margarita Kirkliauskaitė („Lietuvos rytas“)

May 19, 2015, 1:01 AM, atnaujinta Nov 28, 2017, 2:44 AM

Antradienį iš vakarų Lietuvos link artės naujas ciklonas, tad vyraus debesuoti su pragiedruliais orai.

Pajūryje ir kai kur vakarinėje šalies pusėje tarpais trumpai palis, šiuose regionuose įdienojus vietomis gali ir perkūnija sugriaudėti. Ties rytiniais rajonais numatomas mažesnis debesuotumas, o ir lietaus tikimybė bus visai nedidelė.

Pūs apysmarkis pietryčių, pietų vėjas, jis atgins ilgokai lauktą šilumą. Temperatūra popietinėmis valandomis bus nuo 16 iki 21 laipsnio, pietiniame šalies pakraštyje sušils iki 22–23 laipsnių.

Trečiadienį tiek naktį, tiek dieną trumpi lietūs lankysis didesnėje šalies dalyje. Kai kuriose vietovėse griaudės perkūnija, didesnė jos tikimybė dieną pietiniuose ir pietrytiniuose rajonuose.

Vėjas taps ramesnis ir nuolatos keis savo kryptį, bet vietomis trumpas liūtis su perkūnija gali lydėti staigus vėjo sustiprėjimas iki 15–18 m/sek.

Trečiadienio naktis bus gana šilta, temperatūra pažemės vos iki 8–13 laipsnių šilumos.

Dieną dažnai tarp debesų pasirodanti saulė orą sušildys iki 17–22 laipsnių. Prie jūros ir kai kur vakariniuose rajonuose dėl tankesnių lietaus debesų numatoma šiek tiek žemesnė temperatūra – 14–16 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį per Lietuvą keliaus labai aktyvus atmosferos frontas. Lietaus šią parą greičiausiai niekam nepavyks išvengti, vietomis trumpos liūtys bus itin intensyvios ir gausios.

Ketvirtadienio dieną vėl padidės perkūnijų tikimybė, jų metu škvalinis vėjas gali sustiprėti iki 15–18 m/sek. Be to, iš galingiausių kamuolinių lietaus debesų gali iškristi ir kruša.

Temperatūra naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį svyruos nuo 9 iki 14 laipsnių šilumos. Dieną termometrai rodys 13–18, rytiniame šalies pakraštyje – iki 23 laipsnių šilumos.

Šiandien – Gilvino, Tauro ir Celestino vardo diena.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.