Orų prognozė – vis labiau džiuginanti

Pastarąsias 10 dienų vidutinė paros temperatūra buvo 1–5 laipsniais, o gegužės 17–18 dienomis net 7 laipsniais žemesnė už daugiametę, kuri paskutinį pavasario mėnesį svyruoja tarp 10 ir 14 laipsnių šilumos.

Savaitės pabaigoje vis dažniau lepins saulė.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Savaitės pabaigoje vis dažniau lepins saulė.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Margarita Kirkliauskaitė („Lietuvos rytas“)

May 20, 2015, 9:42 AM, atnaujinta Nov 27, 2017, 6:42 PM

Antradienį dieną iš pietinių platumų Baltijos regioną pasiekė šiltesnis oras ir temperatūra įdienojus didesnėje šalies dalyje šoktelėjo iki 18–23 laipsnių. Paros temperatūros vidurkis vėl priartėjo prie normos ir artimiausiomis dienomis ją jau viršys.

Trečiadienį virš Lietuvos nusidriekęs atmosferos frontas lietaus dalys ne visiems vienodai, o ir aukštesne nei 20 laipsnių temperatūra greičiausiai pasidžiaugs tik pietrytinių rajonų gyventojai.

Po nakties užtrukę lietaus debesys ties rytiniais rajonais sukiosis maždaug iki vidurdienio, vėliau pasitrauks.

Tačiau įdienojus virš vakarinių regionų suaktyvės nauja debesų juosta, kuriai keliaujant per Lietuvą daug kur prapliups trumpas lietus. Vietomis jį lydės perkūnijos griausmai ir staiga iki 15–20 m/sek. sustiprėjęs vėjas.

Šalies pietryčius liūtys su perkūnija turėtų pasiekti tik vakare.

Aukščiausia šios dienos temperatūra taip pat pasiskirstys labai nevienodai. Prie jūros ji pakils iki 13–14 laipsnių šilumos, didesnėje šalies dalyje bus 15–19 laipsnių, o pietrytiniame pakraštyje šils iki 21–24 laipsnių.

Ketvirtadienio naktį palis beveik visur, vietomis smarkiai. Pietiniuose ir rytiniuose rajonuose kai kur griaudės perkūnija, per ją vėjo greitis, tikėtina, sustiprės iki 15–18 m/sek. Gana debesuotą naktį temperatūra nukris vos iki 9–14 laipsnių.

Ketvirtadienio dieną trumpas lietus numatomas daugelyje rajonų, tačiau jau nebus toks intensyvus. Vidutinio stiprumo vėjas pūs iš šiaurės vakarų, vakarų. Popietinėmis valandomis termometrai rodys 13–18 laipsnių šilumą.

Penktadienį virš Lietuvos stiprės aukštesnio slėgio laukas. Lietaus tikimybė taps minimali, debesys sklaidysis. Vėjas bus silpnas. Naktį ir rytą kai kuriose vietovėse tvyros rūkas.

Temperatūra naktį nukris iki 4–9 laipsnių, dieną palepins saulė ir 14–19 laipsnių šiluma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.