Pasiruoškite: savaitgalį mūsų laukia karščio banga

Šiuo metu didesnę Europos dalį negailestingai alina karščio banga, kuri atslinko nuo Afrikos žemyno. Pirėnų, Apeninų, Balkanų pusiasaliuose, taip pat Prancūzijoje, Vokietijoje ir Beniliukso šalyse temperatūra kyla iki 29–35 laipsnių karščio.

Karščio banga neaplenks ir Lietuvos, bet mūsų kraštus ji pasieks kiek išsikvėpusi ir užtruks vos kelias dienas.<br>Nuotr. iš archyvo
Karščio banga neaplenks ir Lietuvos, bet mūsų kraštus ji pasieks kiek išsikvėpusi ir užtruks vos kelias dienas.<br>Nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Margarita Kirkliauskaitė

Jun 5, 2015, 7:17 AM, atnaujinta Nov 24, 2017, 7:48 AM

Ši karščio banga neaplenks ir Lietuvos, bet mūsų kraštus ji pasieks kiek išsikvėpusi ir užtruks vos kelias dienas.

Šiandien šalies orus lems sausas anticiklonas. Nelis, danguje kabos tik vienas kitas baltas debesėlis. Pūs nestiprus, gaivus vakarų vėjas. Įdienojus termometrai rodys 18–23 laipsnius, prie jūros sulauksime 15–17 laipsnių.

Šeštadienis numatomas ramus ir saulėtas. Po gaivios nakties, kai ankstų rytą temperatūra svyruos nuo 6 iki 11 laipsnių, dieną oras šils gana intensyviai ir popietę jau bus 24–28 laipsniai.

Sekmadienį per šalį slinks ne itin aktyvus atmosferos frontas.

Naktį vakariniame šalies pakraštyje, dieną daug kur pasirodys trumpi lietūs, kai kur gali ir perkūnija sugriaudėti. Iki vidutinių reikšmių – 5–10 m/sek. sustiprėjęs vėjas naktį pūs iš pietryčių, pietų, dieną pasisuks iš pietvakarių, vakarų.

Sekmadienio naktis bus tvankoka – 13–18 laipsnių, dieną pajūryje ir Žemaitijoje temperatūra kils iki 19–24 laipsnių, Pietų ir Rytų Lietuvoje ir šią dieną oras dar kais iki 25–28 laipsnių.

Ateinančių dienų orai itin palankūs poilsiui gamtoje. Verta apsilankyti Trakuose, kur bus galima pasimėgauti puikiais orais prie gaivinančių vandens telkinių ir šiomis dienomis vykstančia regata „Galvės taurė 2015“.

Tik nepamirškite pasirūpinti galvos apdangalais, akiniais nuo saulės ir geriamojo vandens atsargomis. Gražaus savaitgalio.

Šiandien – Bonifaco, Vinfrido, Kantvydės ir Marcės vardo diena.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.