Vasara ir lepins karščiu ir lietaus dušu

Sekmadienį į Lietuvoje jau pasirodys debesys ir išstums šiltus orus, tačiau kitos savaitės pradžia turėtų būti gaivi ir be lietaus, teigia sinoptikė Alma Nagelytė.

Vasara.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vasara.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrt.lt

Jun 6, 2015, 11:40 AM, atnaujinta Nov 24, 2017, 2:01 AM

„Šeštadienį bus labai graži, saulėta diena. Iš pietvakarių atplūs smarki šilumos banga, todėl popietinėmis valandomis aukščiausia temperatūra šoktelės iki 24–28 laipsnių šilumos. Tik Kuršių nerijoje bus truputį vėsiau – apie 20–22 laipsnius šilumos. Pūs pietų vidutinio stiprumo vėjas“, – LRT Radijui sako sinoptikė.

Ji prideda, kad šiluma, kaip ir ankstesnės, pasiekdavusios Lietuvą, neapsistos ilgesniam laikui. Sekmadienį iš vakarų jau prisiartins gerokai vėsesnis oras ir ims ginti vasarišką šilumą iš Lietuvos.

„Pasirodys debesys. Vietomis kils trumpas, bet gana negausus lietus. Naktį palis daugiausia vakariniuose rajonuose, o dieną – vidurio bei rytų Lietuvoje. Kai kur sugriaudės ir perkūnija. Nakties temperatūra svyruos tarp 12–15 laipsnių šilumos“, – tvirtina A. Nagelytė.

Jos teigimu, sekmadienio dieną didesnėje šalies dalyje bus apie 20–22 laipsnius, kraštiniuose vakariniuose rajonuose – 16–18 laipsnių šilumos. Pietryčių Lietuvai sekmadienį pasiseks šiek tiek labiau, nes iš ten šiluma dar nespės atslūgti ir sieks iki 24–27 laipsnių šilumos.

„Praslinkus šaltajam oro frontui, vėjas jau suksies iš vakarų. [...] Pirmoje kitos savaitės pusėje jau įsivyraus gana gaivūs orai ir lietus bus mažai tikėtinas“, – prognozuoja sinoptikė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.