Savaitgalį – karščio bomba, tačiau sinoptikai įspėja dėl škvalo

Pirmojo birželio dešimtadienio orai pasižymėjo permainomis – nuo vėsių naktų, vietomis dirvos paviršiuje net su šalnomis, iki staigių, bet greitai atslūgstančių šilumos bangų.

Šiandien atsisveikindamas anticiklonas dar dovanos labai saulėtus ir šiltėjančius orus.<br>D.Umbraso nuotr.
Šiandien atsisveikindamas anticiklonas dar dovanos labai saulėtus ir šiltėjančius orus.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alva Nagelytė („Lietuvos rytas“)

Jun 12, 2015, 7:36 AM, atnaujinta Nov 23, 2017, 12:32 AM

Vidutinė dešimtadienio paros temperatūra beveik atitiko daugiametę ir buvo apie 14–16 laipsnių šilumos. Rytinėje šalies pusėje ji nežymiai buvo viršyta, vakarinėje – puse laipsnio žemesnė.

Aukščiausia dienos temperatūra – 28,5 laipsnio – buvo užfiksuota Varėnoje birželio 2-ąją. 20 laipsnių ir aukštesnė temperatūra per dešimtadienį šalyje pasitaikė 4–6 dienas, pajūryje tik 2 dienas. Vienadienis 26 laipsnių šilumos pliūpsnis praėjusį šeštadienį į pajūrį sutraukė poilsiautojus, bet vėliau temperatūra aukščiau nei 16–17 laipsnių nekilo.

Kritulių per dešimtadienį šiek tiek iškrito vakariniame šalies pakraštyje, o kitur buvo vos keli lietaus lašai.

Aukšto slėgio laukas, besidriekiantis per Vidurio Europą, pamažu jau irsta. Tad tikimasi, kad savaitgalį vėl sulauksime žymios orų kaitos, gal ir gaivinančio lietaus. Tokie orų perversmai savaitgalį, atrodo, jau tampa tradicija.

Šiandien atsisveikindamas anticiklonas dar dovanos labai saulėtus ir šiltėjančius orus. Temperatūra kils iki 22–25 laipsnių, pajūryje artės iki 20 laipsnių.

Šeštadienį iš pietvakarių pasieks šilta ir drėgna oro masė.

Daug kur trumpai palis, griaudės perkūnija. Pajūryje lietaus tikimasi naktį, dieną lyti jau neturėtų. Temperatūra naktį svyruos nuo 10 iki 15 laipsnių, dieną bus 22–27 laipsniai.

Sekmadienio naktį bus ramiau, dieną vėl daug kur su perkūnija lis, rytiniuose rajonuose kai kur gali kilti škvalas. Temperatūra naktį bus 13–16 laipsnių, dieną vakariniuose rajonuose 20–24, rytiniuose – iki 26–30 laipsnių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.