Gaudykite saulę – kaitresni orai ilgai neužsibus

Beveik savaitę sausais ir dažnai giedrais, nors nelabai šiltais orais vienus džiuginęs, kitiems nerimą kėlęs anticiklonas nuslinko į rytus. Susilpnėjus aukšto slėgio juostai, iš pietinių Europos platumų pamažu į šiaurę stūmėsi labai šiltas, tvankus atogrąžų oras. Jis jau kurį laiką buvo išplitęs didesnėje Vidurio Europos dalyje, o šeštadienį prisiartino prie Lietuvos.

Pasimėgaukite saule.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Pasimėgaukite saule.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alva Nagelytė

2015-06-13 01:01, atnaujinta 2017-11-22 19:02

Šis šiltas, vandens garų prikaupęs oras pasižymi dideliu atmosferos nepastovumu, palankus liūtims, perkūnijai ir kitiems pavojingiems reiškiniams formuotis. Savaitgalį neramių ir karštų orų zona, tikimasi, daugiausia grybštelės rytinius, pietrytinius rajonus.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį Lietuvą pasiekęs drėgnas oras šalyje dar užsilaikys, todėl bus nemažai debesuota. Rytiniuose ir centriniuose rajonuose daug kur trumpai palis, vietomis tikimasi perkūnijos. Vėjas antroje dienos pusėje pasisuks iš vakarų, nešdamas sausesnį orą.

Temperatūra įdienojus daugelyje rajonų svyruos tarp 22 ir 25, pajūryje bus apie 20, pietryčiuose gali siekti 27–28 laipsnius.

Sekmadienio naktį lietaus nenumatoma. Temperatūra bus nuo 10 iki 14 laipsnių šilumos. Dieną trumpo lietaus debesis į vakarinius rajonus neš iš vakarų prisiartinęs šalto oro frontas, rytiniuose rajonuose dar šiltoje oro masėje formuosis stipresnės liūtys, lydimos perkūnijos, kai kur gali kilti škvalas.

Žemaitijoje dieną bus apie 18–23, rytiniuose rajonuose – iki 24–26, pietrytiniame pakraštyje – iki 28 laipsnių. Iš vakarų skverbiantis vėsesniam orui ims pūsti stiprus pietvakarių, vakarų vėjas.

Kitos savaitės pirmoje pusėje vakarų, šiaurės vakarų srautas vėl neš į visą šalį vėsesnius ir daugiausia sausus orus.

Šeštadienį – Antano, Kunoto, Skalvės, Akvilinos, sekmadienį – Rufino, Valerijaus, Bazilijaus, Alminos, pirmadienį – Jolantos, Vito, Bargailės, Krescencijos vardo diena.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.