Savaitgalio gidas: kur lis, o kur švies saulė?

Baigiantis antrajam birželio dešimtadieniui sinoptinė situacija Lietuvoje pakito. Iki vakar dienos šalies orai didesnę laiko dalį buvo pavaldūs sausiems anticiklonams, o dabar ties Baltijos regionu įsivyravo cikloninė cirkuliacija.

Ciklonai Lietuvos orus turėtų lemti ne tik artėjantį savaitgalį, bet ir kitos savaitės pradžioje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ciklonai Lietuvos orus turėtų lemti ne tik artėjantį savaitgalį, bet ir kitos savaitės pradžioje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Margarita Kirkliauskaitė („Lietuvos rytas“)

Jun 19, 2015, 1:01 AM, atnaujinta Oct 30, 2017, 9:54 AM

Ciklonai Lietuvos orus turėtų lemti ne tik artėjantį savaitgalį, bet ir kitos savaitės pradžioje.

Šiandien bus debesuota su pragiedruliais, daugiau pragiedrulių sulauks pajūris ir Vakarų Žemaitija. Daugelyje rajonų trumpai palis, prie jūros greičiausiai lynos tik ankstų rytą. Antroje dienos pusėje lietų kai kuriose vietovėse gali lydėti perkūnijos griausmai.

Nestiprus vėjas nuolat keis kryptį. Temperatūra popietinėmis valandomis svyruos nuo 16 laipsnių šiaurės vakariniuose rajonuose iki 20 laipsnių pietiniame šalies pakraštyje.

Šeštadienio naktį trumpi lietūs numatomi pietiniuose ir rytiniuose rajonuose.

Žemaitijoje nelis, tačiau kai kur trumpam susidarys rūkas. Atsiradus daugiau pragiedrulių temperatūra kris iki 6–11 laipsnių.

Šeštadienio dieną priartėjus nedidelio ciklono centrui lietus vėl apsilankys daugelyje rajonų. Vietomis tikėtina ir perkūnija.

Pūs nestiprus nepastovios krypties vėjas. Temperatūra įdienojus kils iki 16–21 laipsnio.

Sekmadienį vėjui pučiant iš pietvakarių keliais laipsniais taps šilčiau. Tamsiuoju paros metu temperatūra pažemės iki 7–12 laipsnių, dieną termometrai rodys 17–22 laipsnius.

Iš šeštadienio į sekmadienį pirmoje nakties pusėje trumpai palynos rytiniuose regionuose. Vėliau lietaus debesys pasitrauks, o nauja drėgmės zona Lietuvą pasieks sekmadienio popietę. Iki vėlyvo vakaro spės palyti didesnėje šalies dalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.