Orai per Jonines: į gamtą geriau nevykti

Šįmet, kaip ir beveik kasmet, žemo slėgio sūkuriai Joninėms parūpins nemažai lietaus, ypač šiauriniams šalies regionams.

Šlapios paparčio žiedo paieškos vyks ir šiemet – per Jonines numatomi lietingi orai.<br>V.Ščiavinsko nuotr. iš archyvo
Šlapios paparčio žiedo paieškos vyks ir šiemet – per Jonines numatomi lietingi orai.<br>V.Ščiavinsko nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Margarita Kirkliauskaitė („Lietuvos rytas“)

Jun 23, 2015, 7:34 AM, atnaujinta Oct 29, 2017, 7:12 PM

Antradienį mūsų šalies orus lems pietrytinė ciklono dalis ir jo atmosferos frontas. Daugelyje rajonų palis, intensyviau centriniuose ir šiauriniuose rajonuose. Kai kuriose vietovėse gali sugriaudėti perkūnija.

Pūs vidutinio stiprumo pietryčių, pietų, o vėliau ir pietvakarių vėjas. Įdienojus temperatūra svyruos nuo 15 laipsnių vakariniuose rajonuose iki 20 laipsnių pietrytiniame šalies pakraštyje.

Joninių naktį taip pat lis daugelyje vietovių, gausesnio ir intensyvesnio lietaus klius šiauriniams ir šiaurės rytiniams regionams. Šalies pietvakarinėje dalyje vyraus trumpo pobūdžio lietus, o kai kur ir iš viso gali nelyti. Pūs nestiprus pietvakarių vėjas.

Žemiausia temperatūra – 9–14 laipsnių – bus artėjant rytui.

Virš Baltijos jūros besisukantis ciklonas lietaus Lietuvai negailės ir Joninių dieną. Trumpo lietaus debesys apsilankys beveik visoje šalyje, kai kur griaudės perkūnija. Pietvakarių vėjas sustiprės iki 5–10 m/sek. Pro debesis kartais pažvelgs saulė, bet temperatūra aukščiau 16–20 laipsnių nepakils.

Ketvirtadienio naktį lietaus zona pamažu trauksis, tad palis jau tik vietomis, didesnė tikimybė, kad rytiniuose ir šiauriniuose rajonuose. Vėjas silpnės ir nuolat keis kryptį. Temperatūra pažemės iki 7–12 laipsnių.

Ketvirtadienio dieną virš mūsų krašto sustiprės aukštesnio slėgio laukas. Debesys prasisklaidys, vėjas taps vos juntamas. Tačiau ties Lietuva esanti vėsesnė oro masė neleis orui įšilti daugiau negu iki 15–20 laipsnių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.