Kaip išvengti pavojų naudojant cheminių medžiagų turinčius produktus?

[[ge:lrytas:lrytas:318343]]

Besaikis ir netinkamas buitinės chemijos produktų vartojimas gali sukelti nemažų problemų.<br>123rf nuotr.
Besaikis ir netinkamas buitinės chemijos produktų vartojimas gali sukelti nemažų problemų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 17, 2017, 7:52 AM, atnaujinta Apr 12, 2017, 2:12 AM

Šiuolaikinėje visuomenėje neišvengiamas sąlytis su produktuose esančiomis cheminėmis medžiagomis. Tokių medžiagų turinčios priemonės padeda palaikyti švarą ir tvarką namuose, tačiau besaikis ir netinkamas buitinės chemijos produktų vartojimas gali sukelti nemažų problemų. Europos Sąjungos teisės aktuose nustatytos griežtos ribos, kiek tam tikrų cheminių medžiagų gali būti maiste, vandenyje, ore ir įvairiuose gaminiuose.

Apie cheminių medžiagų savybes ir apsaugos priemones informacijos galime rasti tarptautinėse, regioninėse, Europos Sąjungos duomenų bazėse, Aplinkos ministerijos bei Lietuvos aplinkos apsaugos agentūros interneto svetainėse.

Mus visur supa cheminiai junginiai – svarbiausia mokėti su jais tinkamai elgtis. Žmonės nenori gaišti daug laiko nešvarumams valyti, tačiau norint visiškai pašalinti vartotų chemikalų likučius reikėtų gaminį perskalauti karštu vandeniu daugiau kaip 10 kartų. Todėl labai svarbu buitinės chemijos priemones naudoti taupiai ir pagal paskirtį – taip saugosime ne tik savo sveikatą, bet ir aplinką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.