Ar sumažinsime taršą Baltijos jūroje ir Kuršių mariose?

Baltijos jūra – vienas didžiausių druskėto vandens telkinių planetoje. Kiekvienas, nors ir menkiausias, pokytis jos ekosistemoje gali sukelti nepataisomą žalą ir lemti negrįžtamus pokyčius, todėl Lietuvoje šiemet buvo patvirtinta Vandenų srities plėtros 2017–2023 metų programa ir šios programos įgyvendinimo veiksmų planas. 

 V.Ščiavinko nuotr.
 V.Ščiavinko nuotr.
 V.Ščiavinko nuotr.
 V.Ščiavinko nuotr.
 V.Ščiavinko nuotr.
 V.Ščiavinko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 18, 2017, 2:15 PM, atnaujinta Jul 18, 2017, 2:16 PM

Baltijos jūra susiduria ne tik su tarša organinėmis medžiagomis, bet ir šiukšlėmis. Dažniausiai pasitaikanti medžiaga paplūdimiuose – apie 56 procentai – yra plastikas, kuris dėl aplinkos poveikio laikui bėgant skyla į mažas daleles, kurias pašalinti iš jūros aplinkos yra išties sudėtinga ir sunkiai įgyvendinama užduotis.

Šiukšlės, patekusios į jūrą, teršia jūrų buveines ir kelia rimtų aplinkosauginių, ekonominių ir sveikatos problemų ne tik Baltijos jūros regione, bet ir visame pasaulyje. Panaši padėtis yra ir Kuršių mariose – į jas teršalai patenka ne tik iš mūsų šalies vandens telkinių, bet ir iš kaimyninės Baltarusijos. 

Didelis ir buitinių nuotekų taršos poveikis gamtiniams vandenims, tačiau nemažai gyventojų vis dar nelinkę prisijungti prie centralizuotų nuotekų šalinimo tinklų ir taip prisidėti prie Baltijos jūros bei Kuršių marių apsaugos. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.