Investicijos į paplūdimius pasiteisino su kaupu

Sostinės viešuosius paplūdimius prižiūrinčios įmonės „Grinda“ gelbėtojai šią vasarą padėjo pasiekti krantą 50 skendusiųjų, o investicijos į paplūdimių infrastruktūrą pateisi- no vilniečių lūkesčius.

 Įmonės „Grinda“ gelbėtojai šią vasarą padėjo pasiekti krantą 50 skendusiųjų.
 Įmonės „Grinda“ gelbėtojai šią vasarą padėjo pasiekti krantą 50 skendusiųjų.
 Taip atrodys po 7 mėnesių prie Žaliųjų ežerų iškilsianti gelbėtojų stotis.<br> Vizualizacija
 Taip atrodys po 7 mėnesių prie Žaliųjų ežerų iškilsianti gelbėtojų stotis.<br> Vizualizacija
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-09-15 08:00

Vilnius pasitiko vasarą su atnaujintais paplūdimiais – „Grinda“ įrengė naujas maudyklas prie Balžio ir Tapelių ežerų, tad vilniečiai ir sostinės svečiai galėjo ilsėtis prie 9 viešųjų paplūdimių.

Juose įrengti maudytis ir kaitintis patogūs tiltai, pakeistas smėlis, atnaujintos persirengimo kabinos.

Tvarką ant vandens ir paplūdimių teritorijoje prižiūrėjo apie 50 bendrovės darbuotojų.

Investicijos pasiteisino

Paplūdimiai – tai ne tik smėlis ir vanduo: maloniam poilsiui reikia sutvarkytos ir prižiūrimos aplinkos, persirengimo kabinų, suoliukų, iškylų stalų, sporto aikštelių.

Džiaugiamės, kad „Grindos“ investicijos į poilsio vietų infrastruktūros atnaujinimą davė didžiulį sveikatingumo impulsą, – vilniečiai viso sezono metu gausiai lankėsi ir anksčiau pamėgtuose, ir naujai įrengtuose paplūdimiuose.

Atsižvelgdami į vilniečių lūkesčius jau planuojame papildomas investicijas, kad kitąmet ilsėtis prie vandens būtų dar patogiau ir saugiau“, – teigė bendrovės „Grinda“ vadovas Kęstutis Vaicekiūtis.

Gelbėjo ir žmones, ir daiktus

Šią vasarą sostinės gelbėtojai išgelbėjo pusšimtį skendusių asmenų, iš jų net 26 buvo vaikai, pirmoji medicininė pagalba buvo suteikta 165 kartus (123 kartus – vaikams).

Jau 11 metus Balsio (Žaliųjų ežerų) paplūdimyje dirbantis gelbėtojas-naras Rolandas Kilius sakė, kad gelbėtojams darbo netrūksta, o kelis sykius būta ir arti nelaimės: „Rugpjūčio pradžioje į vandenį su visais drabužiais įkrito vyriškis, supanikavęs pradėjo skęsti ir jį gelbėti bandęs draugas. Vis dėlto mūsų, gelbėtojų profesionalų, įgūdžiai leido abu vyriškius saugiai išvesti į krantą“, – pasakojo R.Kilius.

Tiesa, gelbėtojams neretai tekdavo gelbėti ir į vandenį įkritusius daiktus.

Dažniausiai į vandenį įkrisdavo telefonai, raktai, akiniai. „Visus juos pavyko surasti ir ištraukti“, – teigė gelbėtojas.

K.Vaicekiūtis sako, kad pastaraisiais metais sostinės paplūdimių lankytojų elgesys labai pasikeitė į teigiamą pusę: poilsiautojai stengiasi saugiai elgtis prie vandens, nepalieka vaikų be priežiūros, geranoriškai reaguoja į gelbėtojų ir kitų poilsiautojų pastabas.

Bendrovei įrengus papildomas šiukšliadėžes, gerokai sumažėjo šiukšlių.

Jau rengsis kitam sezonui

Maudymosi sezonas ir gelbėtojų budėjimas baigiasi rugsėjo 15 dieną, bet „Grinda“ jau pradeda ruoštis naujam sezonui.

„Bus valomi krūmynai, genimos medžių šakos, grėbiami ir išvežami nukritę lapai, atnaujinamas poilsiui ir pramogoms skirtas inventorius. Labiausiai džiugina tai, kad Žaliųjų ežerų paplūdimyje iškils nauja gelbėjimo stotis, kuri labai pagerins gelbėtojų darbo sąlygas. Jau planuojame ir kitų gelbėjimo stočių atnaujinimą“, – teigė K.Vaicekiūtis.

Prie Žaliųjų ežerų senasis 100 kvadratinių metrų pastatas, statytas beveik prieš 50 metų, jau kurį laiką buvo nenaudojamas dėl avarinės būklės, todėl pastaraisiais metais paplūdimyje dirbantys gelbėtojai turėjo glaustis šalia pastatytame vagonėlyje.

Naujoji gelbėjimo stotis bus įrengta senosios vietoje, ant kalvelės, stūksančios ežero pakrantėje. Planuojama, kad po 7 mėnesius užtruksiančių rangos darbų bendrovės „Grinda“ gelbėtojai įsikels į dviejų aukštų 150 kvadratinių metrų ploto pastatą.

Jame bus įrengtos gelbėtojų budėjimo ir poilsio patalpos, persirengimo kambariai ir dušai, kabinetas, skirtas suteikti pirmąją medicininę pagalbą.

Naujosios gelbėjimo stoties statybos kainuos 140 tūkstančių eurų ir bus finansuojamos bendrovės „Grinda“ lėšomis. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.