Vaizdas upėje Panevėžyje sukėlė įtarimų

Kaip ir kiekvieną pavasarį, taip ir šiais metais panevėžiečiams nerimą kelia pageltęs Nevėžio upės vanduo. Pamanę, kad tai teršalai, žmonės iš karto puola skambinti Bendrajam pagalbos centrui.

Pranešimų dėl žiedadulkių sąnašų Nevėžio upėje sulaukiama kiekvieną pavasarį – žmonės mano, kad tai teršalai.<br>Aplinkosaugininkų nuotr.
Pranešimų dėl žiedadulkių sąnašų Nevėžio upėje sulaukiama kiekvieną pavasarį – žmonės mano, kad tai teršalai.<br>Aplinkosaugininkų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-04-30 18:24

Prieš kelias dienas praeiviams įtarimą sukėlė ties A.Jakšto gatvės pėsčiųjų tiltu Nevėžio upe plaukianti spalvota dėmė.

Apie teršalus buvo pranešta aplinkosaugininkams ir ugniagesiams. Patyrusiems specialistams netgi nereikėjo prieiti prie vandens. Vos užmetę akį jie suprato, kad upė plukdo žiedadulkių sąnašas.

„Atidžiau pažiūrėję žmonės vandenyje pamatytų plaukiojančius geltonus grūdelius ir suprastų, kad tai žiedadulkės, – paaiškino aplinkosaugininkai. – Kadangi vėjas paskleidžia šalia upės augančios augalijos žiedadulkes, dalis jų nusėda vandens paviršiuje ir lengvai supainiojamos su teršalais.“

Nėra sunku atskirti, kur iš tiesų teršalai, o kur tiktai žiedadulkės. Mat vandens paviršiuje susidaranti naftos produktų plėvelė jį nudažo vaivorykštės spalvomis ir ima žaižaruoti apšviesta saulės.

Upės plukdomos žiedadulkės yra nekenksmingos, jos pranyks smarkiau palijus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: A. Valinskas ir A. Zuokas apie rinkimus ir vatnikus