Tai įdomu: maisto atliekos nuo šventinių stalų pavirs bio dujomis!

Šį savaitgalį – paskutinioji „Atliekų kultūros“ laida. Ko išmokome per šį pusmetį, prie kokių naujovių pripratome? „Džiaugiamės labai stotelėm Dėk‘ui. Matome, kad jos yra populiarios, tas tinklas tapo žmonėms žinomas, suprantamas ir tapo gyvenimo savastimi; judam su pusiau požeminiais ir požeminiais konteineriais. Jų Vilniaus mieste atsiranda vis daugiau ir daugiau, nors procesas nėra lengvas“, – pasakoja Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centro direktorius Tomas Vaitkevičius. Teigiamų pokyčių sąraše – ir indekso įvedimas, kuris parodo ar pakankamai stengiamės tvarkyti atliekas, ir Trakų bendruomenės graži iniciatyva vienkartinius plastikinius maišelius keisti į siūtus iš nebereikalingų dieninių užuolaidų.

Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Nov 23, 2019, 9:42 AM, atnaujinta Nov 25, 2019, 7:44 AM

Jau po mėnesio sėsime prie šventiniais valgiais nukrautų stalų, ir, žinia, tikrai ne viską suvalgysime, ką priruoš mamos ir močiutės, ar restoranų ir kavinių virėjos. Laidoje aiškinsimės, kur nukeliauja maisto atliekos ir sužinosime įdomų faktą, kad būtent iš jų gaminamos bio dujos, kurios vėliau pavirsta elektros energija bei šiluma. Gera žinia daugiabučių gyventojams: maisto atliekų konteineriai Vilniaus mieste jau pastatyti ir mes jau galėsime rūšiuoti tokias atliekas, taip sumažindami buitinių atliekų kiekį. Siužeto gale supažindinsime Jus su mergina, kuris laikas kompostuojančia tokias atliekas... sliekų pagalba. Netikite, kad tai realu? Kviečiame pasižiūrėti laidą ir pamatyti, kad viskas įmanoma, tik reikia didelio noro.

Rubrikoje „Jie irgi TAI daro“ – netikėta pažintis su... laidos vedėju Juozu Gaižausku. Jis pasidalys savo patirtimi ir patarimais: sužinosite, kokie aktoriaus įpročiai gastrolių metu ir kaip jis tausoja gamtą.

Na, o vaikai Vaciukas ir Vacytė šį kartą turės ypatingą misiją: išsaugoti bent vieną eglutę miške. Bet ar tai įmanoma? Sužinosite, jei, žinoma, žiūrėsite laidą.

Ko tikėtis iš kitų metų? „Ko aš labiausiai tikiuosi, kad atliekų kultūra kaip judėjimas gyvuos, „Atliekų kultūros“ laida pasieks žiūrovus kitais metais ir turėsime daug gražaus ir prasmingo laiko vienas kitą šviesdami, ragindami, palaikydami – tad kiti metai tikiu, kad bus geri“, – įsitikinęs Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centro direktorius Tomas Vaitkevičius.

Susitinkame prie TV ekranų sekmadienį, 11-ą ryto, per „Lietuvos Ryto“ televiziją!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.